Alulfizetettek, túlterheltek, stresszesek a dolgozók

szerző: Jobline
2013 március 08.

Egy amerikai felmérés szerint nem csak a munkanélküliség okoz hatalmas problémákat az országban, hanem az alkalmazásban állóknak is súlyos problémáik vannak - írja a jobs.aol.com.

Minden harmadik amerikai munkavállaló arról panaszkodik, hogy stresszes, alulfizetett, illetve túlterhelt - írja a jobs.aol.com.

Egy friss felmérésben 1501 felnőttet vizsgáltak, amiből kiderült, hogy meglepően sokakat kínoz krónikus stressz, de az is frusztráltságot okoz, hogy nincs semmilyen kilátás a ranglétrán való feljebb jutásra.

Többen megemlítették, hogy a munkáltató nem is kíváncsi a visszajelzésekre, illetve ha mégis meghallgatják őket, semmi sem változik. A dolgozók 50 százaléka mondta azt ezen felül, hogy a fizetés és az elvégzett munka nincs arányban - "természetesen" a juttatás rovására.

Forrás: hvg.hu

Az is kiderült, hogy a nők többsége úgy érzi, nem értékelik eléggé a munkájukat, és alulfizetettek a férfiakhoz képest. Ez utóbbi valószínűleg nem csak "paranoia", hiszen más tanulmányok szerint a nők átlagosan a férfiak bérének csak a 77 százalékát keresik meg.

stressz  •  felmérés  •  fizetés  •  Amerika
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen