Munkahelyek szűnhetnek meg az új adó miatt?

szerző: Jobline
2013 március 08.

Szakmai szervezetek szerint a különadó, amelyet a média egyes szereplői meteorológiai szolgáltatási díjként lennének kötelesek fizetni az OMSZ-nek, elnagyolt, ellentmondásos és veszélyezteti az egész iparágat - írja a Napi Gazdaság.

Nagyon súlyos következményekkel járna a médiaszektor munkahelyteremtő képességére, beruházási, kutatás-fejlesztési tevékenységére, ha bevezetnék a média különadónak nevezett, egyes televíziók, valamint az összes internetes sajtótermék és hírportál éves reklámbevételének fél százalékát kitevő különadót - írja a Napi Gazdaság IAB Hungary, a Magyar Elektronikus Műsorszolgáltatók Egyesülete, a Magyar Lapkiadók Egyesülete, a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete és a Magyar Reklámszövetség közös közleménye alapján.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat finanszírozására tervezett adó a közlemény szerint veszélybe sodorná sok lap működését, végső soron a médiaszektor alapvető feladatainak ellátását, negatív hatásai pedig a teljes kommunikációs iparágra, a reklámozókra is kiterjednének.


A szakmai szervezetek azt is kiemelték, hogy álláspontjukhoz hasonlóan a szakminisztériumi hatástanulmány is a díj bevezetésének középtávon rendkívül káros gazdasági hatásaira hívja fel a figyelmet. A szervezet szakmai egyeztetést javasol.

adó  •  munkahely  •  OMSZ
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen