Az NNG irodájában jártunk

szerző: Jobline
2013 március 13.

„Az Év Irodája 2012”címet elnyerő NNG-nél jártunk, ahol elmondták, hogy azért is tartják fontosnak a megfelelő munkakörnyezet kialakítását, mert nehéz jó programozókat találni, de ez segíthet abban, hogy az ideális szakembereket akár más cégektől is elcsábíthassák magukhoz.

Az NNG III. kerületi irodájának bejárása során Balogh Péter vezérigazgató mesélte el röviden a cég hátterét, valamint azt, hogy világszerte összesen nyolc irodájuk van (USA, Svájc, Izrael, India, Kína, Ausztrália), budapesti központtal. Magát a céget 2004-ben alapították, akkor csupán négy fő dolgozott a kft.-nél, ami 2006-ra 20-ra nőtt, idén februárban pedig átlépte a 400 főt is.

Forrás: Dudás Szabolcs

Az "Év Irodája 2012" címet elnyerő munkáltatónál kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a dolgozóik jól érezzék magukat a környezetükben, és erre láthatóan sok pénzt és energiát fordítottak. Elmondták, hogy nagy a verseny a tehetséges és felkészült programozókért, van, hogy már rögtön az egyetem után próbálnak megszerezni egy-egy szakembert, de nem ritka, hogy más cégektől kell őket "elcsábítani". Ennek is a része volt a munkakörnyezet kialakítása, hiszen ez is egy plusz vonzó tényező lehet a választásban.

Forrás: Dudás Szabolcs

Mivel tartják meg a dolgozókat?

Az épületben minden dolgozónak ergonomikus széke van, hiszen munkaidejük nagy részét a számítógép előtt töltik, ezért fontos, hogy kényelmesen üljenek. A kialakítás során viszont gondoltak azokra is, akik nyugalomra vágynak, ők masszázsszékben pihenhetnek, illetve úgynevezett "break out" részek is vannak, ahol babzsákfoteleken dőlhetnek el - akár ebéd után is. Ezen kívül aktív pihenésre is van mód a "játékszobában", ahol darts és két csocsóasztal is a dolgozók rendelkezésére áll.

Forrás: Dudás Szabolcs

Kíváncsiak voltunk, még milyen elemekkel tudják motiválni az NNG-s dolgozókat. Erre azt a választ kaptuk, hogy rendszeresen szerveznek családi-, illetve sportnapokat, ahol az egész közösség ki tud kapcsolódni, de a juttatási csomagban több cafeteria elem is megtalálható.

Forrás: Dudás Szabolcs

Óvodákkal is együtt működhetnek

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a cég új toborzási kampányt indított, aminek a fő célja, hogy minél több nővel tudják megemelni a programozóik számát, így elérni a 10 százalékos női kvótát. A hvg.hu kérdésére elmondták, hogy annak érdekében, hogy ők is össze tudják egyeztetni a családi életet a munkával, a kisgyermekesekre gondolva a közel jövőben felkeresik a környékbeli óvodákat, hogy velük együttműködésben az alkalmazottak oda írathassák be a gyerekeket.

Érdekességek az Év Irodájáról
6300 négyzetméteres alapterület
Kétszer négy szint
5000 kg akkumulátor
1630 db mennyezeti lámpa
109 000 méter hálózati kábel
600 négyzetméternyi üveglap
25 tárgyaló, ahol a cég létszámának 60 százaléka elférne
munkahely  •  iroda  •  NNG
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen