Bírják Disneylandben a magyarokat

szerző: Jobline
2013 március 13.

A Disneyland Paris már harmadik alkalommal toboroz munkaerőt Magyarországon, mert a magyarok jól teljesítenek náluk.

Hétfőn és kedden a jelentkezők egy különleges nyomozást követően találhatták meg az állásinterjú helyszínét, ahol különböző kérdésekre kellett felelniük magyarul, angolul és franciául. Mert a nyelvismeret nem árt, viszont az anyanyelvi szint nem követelmény.

A Disneyland Paris úgy döntött, a jövőben folyamatosan jelen kíván lenni Magyarországon, mint munkaadó. A döntés előzménye, hogy az idén harmadszor érkeztek hozzánk munkatársakat toborozni (a következőre várhatóan novemberben kerül sor) és eddig mindhárom alkalommal pozitív tapasztalatokkal tértek vissza.


 A Disneyland három fő területen várja az álláskeresőket, akik közel 500 munka közül választhatnak. A Disney-ről mindenkinek csak a mesék jutnak eszébe (ez persze nagyjából igaz is), de a párizsi parkban rengeteg féle-fajta munka akad. Keresnek lovászokat, orvosokat, jegyszedőket, tűzoltókat és eladókat egyaránt. A gyakornoki munkák célja a munkavállalók kinevelése, akik később állandó munkatársai lehetnek az intézménynek.

A Disneyland Paris életének elmúlt húsz évében több mint 250 millió látogató fordult meg a parkban Európa legkülönbözőbb pontjairól. Ezért az intézménynek nagyon fontos, hogy munkatársi gárdája is nemzetközi legyen. A magyar munkakeresők jól felkészültek. Az első napon 48 jelentkezővel ismerkedtek meg a menedzserek, és mindössze nyolc esetben kellett elutasító döntést hozni.

A cég számos kedvezménnyel és juttatással csábítja a jelentkezőket. Átvállalja a szállás kétharmadát, és a repülőjegy egy részét is állja. A fizetés is figyelemre méltó, bruttó 400-1600 euró közt mozog havonta attól függően, hogy milyen területen vállalunk munkát.

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy bár nem feltétlen kell tudni Hófehérke törpéinek nevét, és hogy Aranyhaj miért akart elszökni tornyából, de a Disney-s ismeretek nem számítanak hátránynak. Lényeg, hogy a jelentkező legyen elkötelezett a szórakoztatás irányába, és boldog részese lehessen a különleges kultúrának.

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen