Kiket akar az ITSH?

szerző: Jobline
2013 március 13.

A válság miatt egyre több cég szervezi ki informatikai rendszerét. Ma már 3200-an dolgoznak az ITSH-nél, és egyre nő a létszám - írja a dehir.hu.

Bőthe Csaba az ITSH tevékenységéről elmondta, hogy napjainkban a vállalkozások alapvető igénye, hogy egyre olcsóbbá, hatékonyabbá tegyék a működésüket. Ez azonban kifejezetten nehéz azoknál a tevékenységeknél, amelyek nem tartoznak az adott cég fő profiljához, ilyen például az informatikai rendszer üzemeltetése.

- Ilyenkor egy cég általában néhány próbálkozás után úgy dönt, hogy célszerűbb ezt olyanokra bízni, akik profik, akiknek ez a fő tevékenysége. Ezért kiszervezik ezt olyan vállalatokhoz, mint például a mienk, ahol a legfrissebb tudással rendelkeznek, olyan méretet érnek el, amely révén már méretgazdaságossági előnyöket is ki lehet használni. Összességében elvárható, hogy jó minőségben és egyre olcsóbban és olcsóbban végezzük el az informatikai feladatokat helyettük – magyarázta az ügyvezető igazgató a dehir.hu-nak.

- Jellemzően fiatal, frissen végzett főiskolásokat, egyetemistákat, vagy akár középfokú végzettséggel rendelkezőket keresünk, akik éreznek affinitást az informatika iránt, és nyelvet is beszélnek. Ezeket az embereket kell bevonni a cégbe egyre növekvő létszámban, ugyanis egyre nagyobb a kereslet. Egyébként is népszerű a szolgáltatás, de a válság rátett még egy lapáttal. Ma már 3200-an dolgozunk az IT-Servicesnél, és egyre nő ez a létszám, ehhez meg kell találni a fiatalokat, akik mindkét feltételnek megfelelnek – mondta el Bőthe Csaba, az ITSH ügyvezető igazgatója.

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen