Megvannak a világ legjobb főnökei

szerző: Jobline
2013 március 18.

Az amerikai Glassdoor karrierportál közzétette a világ legjobb főnökeiről szóló listát. Az első helyre a Facebook-vezér Mark Zuckerberg került.

A Glassdoor magazin felmérését körülbelül félmillió olyan amerikai munkavállaló töltötte ki, akik multinál dolgoznak. A listát A Facebookos Mark Zuckerberg vezeti 99 százalékos elégedettségi mutatóval. Egy picit maradt le mögötte a német központú SAP céget vezető Bill McDermott és Jim Hagemann Snabe.

 

Mark Zuckerberg, a legjobb főnök
Mark Zuckerberg, a legjobb főnök
Forrás: AP / Alexander Zemlianichenko

A bronzérmes a McKinsey tanácsadócég vezére, Dominic Barton lett 97 százalékkal.

Egészen meglepő, hogy Tim Cook, az Apple-főnök idén csak a 18. helyig jutott 93 százalékkal, holott tavaly ő érte el a legjobb eredményt. A Google vezetője, Larry Page pedig éppen lemaradt a TOP 10-ből, 11. helyen végzett 95 százalékkal. A Microsoft első embere, Steve Ballmer pedig be sem jutott a legjobb 50-be.

Az ötvenes listán egyetlen egy nő található, ő Sharen Turney, a Victoria's Secret fehérnemű cég főnöke, aki a maga 82 százalékával a 42. helyre fért be.

A világ legjobb 50 főnöke közé egyébként úgy lehet bekerülni, hogy az alkalmazottak legalább 80 százalékának elégedettnek kell lennie a főnökével.

Facebook  •  főnük  •  Mark Zuckerberg
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen