Újabb dolgok derültek ki: miért jó a Facebook dolgozójának lenni?

szerző: Jobline
2013 március 18.

A Facebookról már korábban is sok jót írtunk, most ezt a The Atlantic írása fokozza. Lényegesen egyszerűbbé teszi a cég a dolgozók életét azzal, hogyha egy kütyüjük (például fülhallgató) elromlik, nem kell több példányban kérvényt leadni annak a pótlására, hanem egy automatából megszerezheti - teljesen ingyen.

Azok, akik számítógéppel dolgoznak, biztosan ismerik az érzést, milyen, ha elromlik a billentyűzet, az egér, vagy a fülhallgató. A hazai munkahelyek nagy részén bonyolult ennek a cseréje, ugyanis legaláb 2-3 emberrel engedélyeztetni kell a cserét, sok esetben még meg is vizsgálják, valóban elromlott-e az adott eszköz.

A Facebooknál azonban ez is másként működik - derül ki a The Atlantic cikkéből. A cég tényleg mindent megtesz, hogy gördülékenyen és hatékonyan menjen a munka, ezért a különböző IT eszközöket is rugalmasan biztosítja az alkalmazottaknak. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy a munkatársak a kisebb kütyüket gond nélkül pótolhatják, mégpedig egy erre kialakított automatából juthatnak például fülhallgatóhoz. És ehhez nincs szükség felesleges papírmunkára vagy engedélyezésekre, csupán a munkahelyi kártyájukat kell használni.

Még így is, hogy a Facebook a kártya regisztrációjával számon tartja, ki, mikor, milyen és mennyi eszközt vett igénybe, jelentős bizalmat sugároz a dolgozók felé, akik ettől érthetően elégedettek, és érzik, hogy valóban megbecsülik őket. Ami növeli a produktivitást és a lojalitást a cég felé - nem hiába van sikere a cégnek.

Arról, hogy milyen a Facebook központjában dolgozni, nemrég egy videót is mutattunk, illetve további friss hír a cégről, hogy Mark Zuckerberg lett a világ legjobb főnöke.

 

munkahely  •  Facebook  •  eszköz
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen