A francia diplomások is külföldön próbálnak szerencsét

szerző: Jobline
2013 március 18.

A francia diplomás fiatalok 27 százaléka külföldön készül munkát keresni, úgy gondolják ugyanis, hogy hazai pályán nem sok az esélyük - írja az inforadio.hu egy közvélemény-kutatásra hivatkozva.

Egy év leforgása alatt 14 százalékkal emelkedett azoknak a francia diplomás fiataloknak az aránya, akik úgy gondolják, hogy külföldön kell próbálkozniuk, ha munkát akarnak találni - írja az inforadio.hu.

Ők átlagosan 16 önéletrajzot küldtek szét a potenciális munkáltatóknak, és ugyancsak átlagosan számolva hat hét alatt találtak maguknak munkát. A jelenleg is a munkanélküliek közé tartozók 38 százaléka ezzel szemben arról számolt be, hogy az elmúlt tizenöt heti, azaz csaknem négyhavi álláskeresésük során egyetlen állásinterjúra sem hívták be őket, 12 százalékuk iránt egyetlen egy, 20 százalékuk esetében pedig két alkalommal érdeklődött valamilyen munkaadó.

Az álláskeresők 58 százaléka úgy véli, hogy a következő fél évben minimálisak az esélyeik, hogy munkát találjanak, a vidéki diplomás fiatalok körében pedig a megkérdezettek 62 százaléka van ezen a véleményen. Ami abban a meggyőződésükben erősíti meg őket, hogy külföld felé kell fordulniuk, ha dolgozni akarnak.

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen