Rasszista Twitter-bejegyzései miatt kellett felmondania egy fiúnak

szerző: Jobline
2013 március 21.

Rasszista megjegyzéseket tett a Twitteren a New York-is tűzoltóparancsnok 23 éves fia, akinek emiatt kellett felmondania. A fiú nagy álma volt, hogy egyszer ő is parancsnok lesz - írja a jobs.aol.com.

New York tűzoltóparancsnokának a 23 éves fia, Joseph Cassano nemrég belebukott abba, hogy nem gondolkozott azon, kikhez juthatnak el a Twitter-bejegyzései. Nem csak magát, hanem a családját is igen kellemetlen helyzetbe hozta, amikor a főnökei előtt is kiderült, hogy a fiú a Twitteren sértő megjegyzéseket tett a zsidókra vagy a feketékre (egyik bejegyzésében például ezt írta: legalább annyira szeretem a zsidókat, mint Hitler).

 

Hogy az eset mekkora botrányt kavart, az is mutatja, hogy Bloomberg, New York polgármestere is a nyilvánosság előtt ítélte el a leírt dolgokat.

Joseph Cassano később nyilvános levélben kért bocsánatot, amiben azt írta, bocsánatot kér és sajnálja a bejegyzéseit. Állítólag sosem akart megbántani senkit, és a szülei is toleranciára, elfogadásra nevelték - írja a jobs.aol.com. A fiatal fiú ezután felmondott - egyébként egy kórház sürgősségi osztályán dolgozott.

Tűzoltóparancsnok apja azta mondta, rendkívül csalódott a fiában, és helyesen tette, hogy távozott a munkahelyéről.

Azzal egyébként nálunk is lehet számolni, hogy következményei lehetnek egy-egy elhibázott megosztásnak. Az új Munka törvénykönyvében az általános magatartási követelmények című részben ugyanis ez olvasható: "A munkavállaló a munkaviszony fennállása alatt - kivéve, ha erre jogszabály feljogosítja - nem tanúsíthat olyan magatartást, amellyel munkáltatója jogos gazdasági érdekeit veszélyeztetné". Vagyis ebbe akár az is beletartozhat, hogy a közösségi médiában elkövetett "ámokfutásnak" igen súlyos, munkahelyi következményei is lehetnek, ha a dolgozó lebukik a főnök előtt.

Twitter  •  közösségi média  •  New York  •  rasszizmus  •  tűzoltó
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen