"Le lesz guglizva" - így készüljön fel

szerző: Jobline
2013 március 25.

Kár lenne hiú ábrándokba kergetnie magát, több mint valószínű, hogy a leendő munkáltatója rá fog keresni a nevére a Google-ben. Hogy készüljön fel erre? A mashable.com tanácsai.

Néhány egyszerű tipp, hogy hogyan tudja kezelni tudatosan online a hírnevét.

Név

Leguglizta már a saját nevét? Ha nem, mindenképp tegye meg, és böngéssze át az első egy-két oldal találatait. Ez valószínűleg elég is lesz, különböző felmérések szerint az első oldalon olvasható találatok 90 százalékával ugyanis már meg szoktak elégedni magánszemélyek esetében. Ha túl gyakori a neve, viszont van középső neve, vagy van bármi módja megkülönböztetni magát a többitől, érdemes élni a lehetőséggel.

Legyen releváns a tartalom

Ha létrehoz a közösségi médiában egy profiloldalt, érdemes a saját adatlapjának a linkjét úgy beállítani, hogy az a saját neve legyen. Tehát a facebook.com/kiscica8 helyett a facebook.com/vezetéknév.keresztnév sokkal praktikusabb, így a Google is sokkal előkelőbb helyen hozza majd ki az ön saját adatlapját, ha a nevére keresnek rá.

Ha használja a Google Plust, a Picasát vagy a Youtube-ot, akkor az ottani beállításaira is figyeljen, hogyha a leendő munkáltató ezekre kattint rá, semmi riasztót vagy negatívat ne találjon.

A MeritShare segítségével ráadásul online is be tudja mutatni a legkiemelkedőbb szakmai érdemeit, elismeréseit. Éljen a lehetőséggel!

Védje meg a magánéletét

A legbiztosabb, ha a Facebookot csak magánemberkenét használja, a szakmai kapcsolatokra pedig ott a LinkedIn. A Facebookon (természetesen a megfelelő adatvédelmi beállítások mellett) feltöltheti például nyaralós képeit, a LindkedIn-re pedig csakis szakmai tartalmakat töltsön fel. Ne keverje a két szférát!

álláskereső  •  munkáltató  •  Google  •  nyomozás
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen