Kirúgtak egy nőt, aki a Twitteren panaszkodott

szerző: Jobline
2013 március 25.

Először a nő rúgatott ki egy férfit, aki hímsovoniszta poénokat mondott egy konferencián, végül a nőnek is felmondtak.

Nagy port kavart az amerikai sajtóban az elmúlt napokban az alábbi botrány. Egy IT fejlesztői konferencián két programozó beszélgetett, és az egyik mocskos vicceket mesélt. A pontos körülményeket nem ismerni, de amit tudni lehet, az az, hogy ezt a viccelődést hallotta meg a SendGrid nevű online szolgáltató cég alkalmazottja, Adria Richards.

Adria Richards felháborodva mesélt a viccelődésről a Twitteren (amit egyébként személyes sértésként élt meg), és le is fotózta a férfit, aki poénkodott, ráadásul a konferencia szervezőinél is jelentette az esetet. Ebből végül hatalmas botrány kerekedett, és felmondtak a férfinak.

Adria Richards kifejezetten büszke volt erre, a Twitteren Jeanne d'Arc-nak nevezte magát. Azonban ezzel egyidőben a programozó mellett is nagyon sokan kiálltak, egy online petíció is indult, amiben arra kérték a SendGrit-et, rúgják ki a nőt. Voltak, akik ennél keményebb eszközöket is bevetettek, DDoS támadások indultak a cég ellen, így a honlapjuk leállt, a szolgáltatásaik elérhetetlenek voltak, sőt, állítólag az Anonymous is megszerezte a vevőik listáját, és elkezdték zaklatni őket.

A SendGridnek elege lett a helyzetből, így a Facebookon végül bejelentették, hogy kirúgták a nőt.

IT  •  kirúgás  •  Twitter
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen