Így büntet egy cég, ha nem figyel a dolgozó az egészségére

szerző: Jobline
2013 március 26.

A CVS Pharmacy, Amerika legnagyobb gyógyszertár hálózata új egészségügyi politikát vezetett be a dolgozói között - írja a jobs.aol.com.

A CVS Pahrmacynak közel 200 ezer alkalmazottja van Amerikában, és a cég az összes dolgozóra egészen szokatlan egészégügyi politikát tervezett. Eszerint az alkalmazottaknak mérniük kell többek között a véronyomásukat, a súlyukat, a vércukrukat, és ezekről havi szinten kell jelentést adniuk, más különben bírásgot fizethetnek - írja a jobs.aol.com.

Erre a kinti bonyolult és drága egészségügyi rendszer miatt van szükség. A biztosítási díjak nagyon magasak, így a dolgozóknak vállalniuk kell, hogy az általuk mért értékek nem mozdulnak el olyan mértékben, hogy a cégnek többet kelle fizetnie a biztosítónak, különben bírságot fizettet az alkalmazottakkal, ami a céges életbiztosítási programba megy majd.

Ennek a bírságnak az összege havi 50 dollár, vagy egy összegben évi 600 dollár.

Amerikai vélemények egyébként rendkívül aggasztónak találják ezt a cégpolitikát, és sokaknak nem tetszik, hogy büntetéssel fenyegetik a dolgozókat az egészségük megőrzése érdekében.

munkavállaló  •  cég  •  egészség
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen