Mit ne mondjon soha a főnökének?

szerző: Jobline
2013 március 26.

Már az álláskeresés során is sok mindenre kell figyelnie: mit írjon az önéletrajzba, a motivációs levélbe, hogyan viselkedjen az állásinterjún. Azonban, ha már munkát kap, akkor sem érezheti magát nyeregben.

Ha megszerez egy munkát, utána is be kell tartani bizonyos szabályokat, főleg, ha a főnökével beszél. Bármennyire is közvetlenek önnel, sosem szabad elfelejtni, hogy a főnöke nem a haverja vagy a barátja, bármit is mond neki, annak súlyos következményei lehetnek. Íme a jobs.aol.com tanácsai.

Unom a munkám

Még ha így is van, ilyenről senki nem beszél a munkahelyén, pláne nem a főnökének. Ha változtatni akar, fogalmazza meg, milyen kihívásokra vágyik, és beszéljen a főnökével, hogyan lehetne növelni a felelősségét.

Forrás: Végel Dániel
Szórakozás

Nem minden munkahelyen tolerálják jól azt, aki kényszeresen szórakoztatja a többieket. Nem arról van szó, hogy egy-egy poén nem férne bele, de mindig mérje fel, akkor van-e éppen ideje a humornak.

Mehetünk már haza?

Természetes, hogy várja már a munka végét és menne haza, vagy szórakozni, de ne várja látványosan az idő múlását. Nem kell azt tudnia senkinek, a főnökének meg végképp nem, hogy az adott pillanatban bárhol máshol szívesebben lenne.

"De"

Bármit is mond, ha azt egy "de" követi, vége mindennek. "Szeretem a munkatársaimat, de...". "Nem akarok panaszkodni, de...". Egy ilyen mondatnak pedig pont az az üzenete, hogy igenis most panaszkodni akar. Fogalmazza meg pontosan, mit is akar a főnök tudomására hozni, különben egyáltalán nem fog rá jó benyomást tenni.

"És nem én vagyok az egyetlen, aki így gondolja"

Valami kifogása van? Az egy dolog, ha pár kollégájával kávézás közben panaszkodnak, de biztos, hogy önnek kell a szószólónak lenni? Főleg, ha a többiek arra sem képesek, hogy odaálljanak ön mellé. Enélkül pedig hiteltelenné válik, és a főnökének az lesz a benyomása, csak önnek van problémája, és csak önre nézve lesznek ennek következményei.

Olyan fáradt vagyok

Ez lehet nem fog tetszeni önnek, de senkit nem érdekel, hogy ön fáradt. Munkaidőn kívül kéne magát kipihennie, nem pedig bent nyafognia.

És ezt hallottad?

Ne ön legyen az iroda pletykafészke. Nem adja tovább az elcsípett információkat, nem tudhatja, van-e alapja, és nem árt-e a továbbadással feleslegesen valakinek.

főnök  •  pályakezdő  •  tiltott  •  tilos
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen