Ezeket a szavakat mindenképp hagyja ki a CV-ből

szerző: Jobline
2013 március 29.

Kerülje a közhelyeket, írjon az önéletrajzába konkrét, kézzel fogható tulajdonságokat a sikerért - tanácsolja a jobs.aol.com.

Vannak olyan kifejezések, amiket - elsősorban a pályakezdők - rendszeresen beleírnak az önéletrajzba. Csakhogy ezek annyira elcsépeltek már, hogy ezek láttán a HR-es szinte biztosan félre fogja tenni a pályázó anyagát, hiszen valószínűleg lesz más olyan jelentkező, aki felkelti a toborzó érdeklődését.

Ha meg akarja különböztetni magát a többi, akár több száz jelentkezőtől, olvassa újra önéletrajzát, és törölje ki belőle a kliséket - írja a jobs.aol.com.

Csapatjátékos

Ez a szó mondhatni a klisék kliséje. Az, hogy valaki másokkal együtt tud dolgozni, nyilván előny egy munkahelyen, az, hogy valaki "csapatjátékos", önmagában nagyon kevés. Volt már, hogy egy fontos projektben besegített a túlterhelt munkatársainak, vagy koordinált már egy fontos, sokakat érintő kezdeményezést? Ha igen, akkor inkább ezeket a példákat írja le.

Forrás: Flickr.com

Magasan képzett

Mutassa meg, ne csak dobálózzon vele. Ez így önmagában csak egy üres kifejezés, ha viszont példákon, eredményeken mutatja be, mit ért el, az mindennél többet ér. Figyeljen rá oda, hogy csak a megpályázott pozíció szempontjából legfontosabb készségeit, minősítéseit említse meg.

Dinamikus

Belegondolt már, mit is jelent valójában ez az elcsépelt szó? Tele van innovatív ötletekkel és pozitív energiával? Ha igen, akkor ennyi elég is, ezt írja le. Ha csak egyszerűen annyit ír le magáról, hogy dinamikus, azt nem lehet hová tenni, hivalkodóan hathat.

Megbízható

A munkáltatók többnyire alapból elvárják, hogy az alkalmazott megbízható legyen. Ezt nem érdemes külön kiemelni, hiszen nem ez adja meg az igazi pluszt, amitől befutó lehet az önéletrajza. Ráadásul ezt kevés csak mondani, bizonyítania kell.

Keményen dolgozik

Tízből 9 álláskereső szinte biztos, hogy ezt állítja magáról. Node ez miben merül ki? Képes betartani a leglehetetlenebb határidőket? Vagy önkéntesként is dolgozik valahol a munkája mellett? Magyarázza el röviden a HR-esnek, miben is merül ki az, hogy ön keményen dolgozik.

Problémamegoldó

A munkáltató kézzel fogható hatékonyságot vár el. Milyen konkrét megoldásokat dolgozott már ki? Hogyan küzdötte le az eddigi akadályokat? Erről írjon.

CV  •  önéletrajz  •  pályakezdő  •  kulcsszó
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen