Öngyilkos lett a Foxconn egyik munkása

szerző: Jobline
2013 április 02.

A mélybe vetette magát a Foxconn egyik munkása, miután megtudta, hogy leépítésekre készül a vállalat - hivatkozik a jobs.aol.com kínai lapértesülésekre.

Bár az Apple rendszeresen megnyeri Amerikában a legjobb munkáltatók versenyét, a legfőbb beszállítójáról, a Foxconnról ez már nem mondható el. A céghet többször is felelőssgére vonták már azért, mert a dolgozóikat annyira kikészítik, hogy az öngyilkosságba menekülnek, de arról is rendszeresen olvasni, hogy illegálisan foglalkoztatják az embereket, és irreálisan magas óraszámban dolgoztatják az alkalmazottakat.

A jobs.aol.com írása szerint legutóbb pénteken követett el egy kínai munkás öngyilkosságot, leugrott az egyik gyár tetejéről. Úgy tudni, a dolgozó azért választotta ezt a drasztikus lépést, mert annyira kiborult azoktól a hírektől, hogy a Foxconn leépítéseket tervez.

A cégnél olyan rosszak a munkakörülmények, és olyan gyakori volt az öngyilkosság, hogy 2011 óta állítólag olyan szerződést is aláírat a dolgozóikkal, miszerint nem fognak öngyilkosságot elkövetni.

Bár az Apple is elkezdett nyomást gyakorolni a cégre, hogy javítsanak a munkakörülményeken, valamint vessenek véget a gyerekmunkának, lapértesülések szerint egyelőre nem tapasztalható jelentős, érdemi változás.

dolgozó  •  Apple  •  Foxconn
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen