Alkalmazás szűri ki, írt-e rosszat a Twitterre a munkahelyéről

szerző: Jobline
2013 április 03.

Egy új alkalmazás segít kiszűrni a főnökünkre és a munkahelyünkre tett epés megjegyzéseinket a Twitterről. Elvégre nem lenne jó az utcára kerülni emiatt - számol be a technet.hu.

A Hannoveri Egyetemen dolgozó Ricardo Kawase és csapata által alkotott FireMe! alkalmazás folyamatosan monitorozza Twitter bejegyzéseinket, és ha negatív felhangú megjegyzéseket talál olyan szövegkörnyezetben, amelyben a főnökünk vagy a munkahelyünk is szóba kerül, automatikusan küld nekünk egy üzenetet. "Mit szólnál, ha a főnököd megtudná, hogy azt írtad, hogy..." - (és ide jönne mindenkinek a saját kedvenc szidalma, amit a főnökére szokott mondani, az egyszerűség kedvéért legyen most annyi, hogy) Utálom a főnököm!". Majd folytatódik az üzenet: „Ezt te írtad ki a Twitterre, és most az egész világ láthatja!"

Az alkalmazás ezen felül küld egy linket is a felhasználónak, amelyen megtekintheti, hogy körülbelül hány százalék esélye van arra, hogy kirúgják - írja a technet.hu. Ez a szám persze csak a játék része, de talán felhívja a figyelmet arra, hogy érdemes odafigyelni, hogy mit írunk ki a közösségi oldalon. Miután megkaptuk az üzenetet, a program rögtön felajánlja azt is, hogy töröljük a kérdéses bejegyzést. Egy teszt során, három hét alatt 4304 figyelmeztető üzenetet küldtek ki, és ez alapján 249 sértő bejegyzést két órán belül töröltek is.
főnök  •  munkahely  •  Twitter
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen