Gondolt már erre? Így szabotálja az álláskeresést

szerző: Jobline
2013 április 04.

A technológia nem csupán könnyít, de sokszor nehezíti is az álláskeresést - írja a Forbes Magazin.

A Forbes cikke szerint egy ártatlannak tűnő tweet vagy egy meggondolatlanul feltöltt fotó a Facebookon könnyen a karrerjünk útjába állhat. Annak érdekében, hogy elkerülje a tipikus hibákat, összegyűjtötte a lap azokat a tudnivalókat, amikre érdemes figyelni.

Nyelvtani hibák

Amikor figyelmetlenül vagy gyorsan gépelünk, hajlamosak vagyunk elrontani a leírt szöveget. Az általunk leírt hibákat viszont hajlamosak vagyunk nem kiszúrni. És hogy ez mennyire általános tendencia: a CareerBuilder 2012-es felmérése szerint a munkáltatók 61 százaléka azért dobott vissza önéletrajzot, mert helyesírási hiba volt benne. És itt nem csupán a nyelvtani hibákat vagy a félregépeléseket érti a lap, hanem a rossz, vagy trehány szóhasználatot. Érdemes tehát többször elolvasnia a jelentkezését, mielőtt elküldi azt.

Forrás: AFP / Pierre Verdy

Mit találni önről?

Tudatosan van jelen a közösségi médiában? Vagy felelőtlenül használja a különböző online eszközöket? Keressen rá a nevére, és nézze meg, mit lehet találni önről. Amiről úgy gondolja, riasztóan hathat a munkaadónak, tüntesse el. Frissítse az összes profilját (Google Plus, LinkedIn, Facebook), aktualizálja a megosztott információkat.

Célok hiánya

Meg tudja fogalmazni, milyen típusú munkát végezne? Addig ne is kezdjen bele az álláskeresésbe, amíg ez még önnek sem tiszta. Enélkül ugyanis valószínűleg abba a hibába esik, hogy szinte ész nélkül beadja a jelentkezését minden meghirdetett pozícióra, de idő híján csak sablonos önéletrajzokat fog küldeni, amikkel nagyon nehéz lesz kitűnnie a többi pályázó közül.

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen