Tervezzen egy szép CV-t!

szerző: Jobline
2013 április 05.

Mivel a toborzók nem töltenek sok időt az önéletrajzok átolvasásával, ezért fontos, hogy ne csak a tartalom, hanem a forma is egyedülálló legyen - hívja fel az álláskeresők figyelmét a Mashable.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, egy felmérés szerint a HR-es idejéből csupán hat másodperc jut egy-egy jelentkezőre. Ezt támaszthatja alá az, hogy a Twitter Vine nevű, hat másodperces videómegosztó szolgáltatását akár önéletrajz készítésre is lehet használni.

Annak, aki már huzamosabb ideje munkanélküli, kiemelten fontos, hogy kitűnjön a rengeteg álláskereső közül. Számos olyan konkurens jelentkező akad, akinek hasonló a végzettsége és a tapasztalata, ezért mindenképp kell valami extra a CV-be, amire, ha ránéz a toborzó, rögtön kiválasztja.

"Nagyszerű módja a vizuális megjelenés annak, hogy valaki megkülönböztesse magát a többi álláskeresőtől" - nyilatkozta egy szakértő a mashable.com-nak.

A cikk szerint a toborzók az alábbi főbb pontokat csekkolják le először: név, jelenlegi munkahely, korábbi munkahely, ezeknek a kezdő- és végződő időpontjai, valamint a tanulmányok.

A CV megtervezése során tehát ezekre kiemelten figyeljünk, úgy készítsük el az önéletrajzot, hogy ezt a hat pontot könnyen, gyorsan meg lehessen találni.

Vannak Amerikában már arra szakosodott ügynökségek, akik a meglévő önéletrajzot kipofozzák, áttervezik. Ezekből válogattunk össze néhányat, hátha talál benne egy jó ötletet.

Önéletrajz: ilyen volt, ilyen lett
Önéletrajz: ilyen volt, ilyen lett
Forrás: mashable.com
Forrás: mashable.com
Forrás: mashable.com
CV  •  önéletrajz
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen