Legyen a főnök kedvence!

szerző: Jobline
2013 április 08.

A totaljobs.com tanácsadói olyan trükköket gyűjtöttek össze, amikkel a jól végzett munka még jobbnak tűnik - írja a themostwanted.blog.hu.

A legtöbb ember, ha új munkahelyre kerül, az első hetekben próbálja a legjobb arcát mutatni. Idővel azonban előjönnek a rossz szokások - írja a themostwanted.blog.hu. Például a késés. Lehet, hogy csak néhány perc, de ha rendszeres, előbb utóbb szemet szúr mindenkinek, és konfliktusforrás lehet. Próbáljuk elkerülni az ilyen apró hibákat, hiszen hiába teszünk meg mindent a sikerért, ha elkönyvelnek minket notórius későnek, vagy megkapjuk a “trehány” címkét azért, mert képtelenek vagyunk rendet tartani az íróasztalunkon.

Forrás: SXC

Kérdezni nem szégyen, sőt! Ha megfelelő időben, megfelelő kérdést teszünk fel, azzal csak azt bizonyítjuk, hogy érdekel minket a munkánk, és a lehető legjobban szeretnénk megoldani a feladatunkat. Vannak azonban, akik folyamatosan kérdeznek. Ezzel zavarják a kollégákat, és inkompetensnek tűnnek. Ha valami nem világos, próbáljunk önállóan utánanézni a megoldásnak. Erre valók a céges dokumentumok, vagy akár az internet. Persze, nem mindenre találhatjuk meg a választ. De általában tíz kérdésből kilencre igen.

A munkaköri leírás csak egy csontváz. Azokat a feladatokat tartalmazza, amelyeket napi szinten, rutin szerűen kell megoldanunk.  Előfordul azonban, hogy olyan valamit kellene megtennünk, ami ugyan nincs a munkaköri leírásban, de szorosan kapcsolódik napi feladatainkhoz. Van, aki ezt kényelmetlenségként értékeli, más viszont a lehetőséget látja meg benne. Ha jól csinálja, a főnök is megláthatja a lehetőséget – önben. És ha tényleg normális főnök, még honorálja is. Akár előléptetéssel…

Jobban jár, ha azzal lepi meg a főnökét, hogy a kért anyagot határidő előtt teszi az asztalára, mintha azzal akarja demonstrálni alkalmasságát, hogy mindent elvállal extrém rövid határidővel, és utána elkésik. Jó munkához idő kell. Ha olyan ügyes, hogy önnek kevesebb kell, mint a többieknek, szerezhet egy jó pontot a főnöknél, és még lazíthat is egy kicsit.

A gazdasági válság hatására a cégek jelentős része jócskán visszavágta a továbbképzésekre szánt költségvetését. Ez viszont nem jelenti azt, hogy nincs szükség a dolgozók folyamatos képzésére. Ha úgy látja, hogy a karrierje szempontjából jót tenne, ha bővítené a tudásodát, fejlesztené a képességeit, vágjon bele. Érdemes akár saját zsebből finanszírozni a különböző kurzusokat, hiszen a befektetés hosszú távon megtérül.  Akár cégen belül szeretne magasabb pozíciót, akár máshol keres új állást, a különböző továbbképzések, tréningek jól mutatnak az önéletrajzban.

főnök  •  munkahely  •  beosztás
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen