A jogászoknak vannak a legrosszabb esélyei a munkaerőpiacon?

szerző: Jobline
2013 április 11.

A jogászok közül kerül ki a legtöbb munkanélküli diplomás - idéz a jobs.aol.com egy amerikai tanulmányt.

A Thomas Jefferson-on jogot végzetteknek például a 31 százaléka még nem kapott állást a diplomát követő 9 hónapon belül - írja a jobs.aol.com egy tanulmányra hivatkozva. A munkanélküliség az itt végzetteket egyébként is kiemelten érinti, hiszen az itteni diákok adósságterhe, amikor kikerülnek az iskolából, körülbelül 168 800 dollár - több mint bármely más jogi egyetemen. De más kaliforniai jogi egyetemen se jobb a helyzet, hiszen máshol is nagyon magas azoknak a diplomásoknak az aránya, akik a végzést követő 9 hónapon belül még mindig munkanélküliek.

Forrás: Túry Gergely

A San Franciscói jogi karon végzetteknek mintegy 30 százaléka van állás nélkül, a La Verne-i Egyetemen végzett jogászoknak pedig a 29,8 százaléka keres állást.

A jelentés szerint ez a magas munkanélküliségi ráta egyáltalán nem meglepő, hiszen ennek a területnek a foglalkoztatottságáról elég régóta negatív híreket hallani.

Márciusban az ABA Journal arról számolt be, hogy a jogot végzett amerikaiak csupán felének sikerült a diploma készhezvételét követő 9 hónapon belül leglálisan, főállásban, a szakterületükön elhelyezkedni.

munkanélküli  •  végzettség  •  diploma  •  jog
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen