Mitől tartják jónak a munkavállalót?

szerző: Jobline
2013 április 11.

Ön tudja, mik azok a tulajdonságok, amiktől jó munkatárs lesz?

A legjobb dolog, amit tehet a karrierje érdekében, hogy nélkülözhetetlenné teszi magát az adott pozícióban - írja a jobs.aol.com.

Legyen kezdeményező

A cikk szerint ez vezeti a képzeletbeli toplistát. Ha időnként önként vállalkozik arra, hogy segítsen egy munkatársának, vagy időnként előrukkol egy-egy új ötlettel, nem csupán a kollégái, hanem a főnöke elismerését is elnyeri majd.

Forrás: Végel Dániel

Ismerje be, ha hibázik

Senki sem lehet tökéletes, és nem is várják el, hogy minden egyes munkája rögtön hibátlan legyen. Azonban ha kiderül, hogy valamit elront, ne hárítsa másra a felelősséget, ne hivatkozzon külső okokra, hanem ismerje be, és igyekezzen mihamarabb kijavítani a hibáját.

Tanuljon új dolgokat

A munkaerőpiacon szinte halálra van ítélve az, aki nem nyitott az új dolgok felé. Legyen szó akár nyelvtanulásról, vagy új, számítógépes ismeretek elsajátításáról, ne zárkózzon el. Egyrészt ki tudja, mikor lehet rá a későbbiekben szüksége, másrészt pedig, ha nem fogja gyakran használni az új ismereteit, veszíteni sosem fog vele.

Tudja, mikor álljon ki magáért

Vannak olyan viták, amikbe felesleges belemenni, bizonyos helyzetekben viszont muszáj, hogy kiálljon az érdekeiért - ilyen lehet mondjuk egy bértárgyalás. Ha viszont a legkisebb apró változtatásokat sem tudja elfogadni, örökös harc lesz az élete, ráadásul nagyon negatív kép fog kialakulni önről.

Álljon készen a munkára

Ha beér a munkahelyére, ne az legyen az első, hogy elolvassa a privát e-mailjeit vagy csekkolja a Facebookot. Ha úgy érzi, enélkül nem tudja elindítani a napot, ébredjen korábban, és még a munkába indulás előtt intézze el ezeket a dolgokat. Munkaidőben viszont igyekezzen a feladatára koncentrálni.

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen