Itt a legjobb dolgozni IT-szakemberként

szerző: Jobline
2013 április 12.

A technológiai vállalatok közismerten sokat tesznek azért, hogy dolgozóik jól érezzék magukat a munkahelyükön. A CareerBliss elkészítette az USA legjobb IT-munkahelyeinek toplistáját - számol be a techcorner.hu.

A CarreerBliss összeállította az Egyesült Államok legjobb IT-munkahelyeinek rangsorát. A listát az online munkaközvetítő oldalán publikált munkavállalói értékelések alapján készítették. Az eredmények szerint az Intuit dolgozói a „legboldogabbak”; a második helyet a Texas Instruments, a harmadikat pedig az Avaya szerezte meg.

A sokáig ideig listavezető Google  idén „csak” a negyedik helyet csípte el. Az ötödik legboldogabb munkahely megtisztelő címét az EMC, a hatodikét pedig Intel kapta; top tízbe a Unisysnek, a Yahoo-nak, a HCL Technologiesnak és az AMD-nek sikerült még bekerülnie.

A CareerBliss kutatásából kiderül, hogy a fizetés nem számít a munkavállalói elégedettség szempontjából meghatározó tényezőnek. Az egyik legjobban fizető cég, a nyolcadik helyezett Yahoo dolgozói például átlagban évi 87 ezer dollárt keresnek, míg az első helyezett Intuitéi csak 77 ezret. Ez is azt bizonyítja, hogy pénzen még egy munkahelyen sem lehet 'boldogságot venni'. Ha a techszektorról van szó, a népek akkor érzik magukat a legboldogabbnak, ha új technológiák létrehozásában vehetnek részt, és egy kellemes vállalati kultúra részeként, a barátaik körében dolgozhatnak.

munkahely  •  IT  •  Google  •  Yahoo  •  tech
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen