A pécsi diplomásoknak a 7 százaléka lesz munkanélküli

szerző: Jobline
2013 április 17.

A Pécsen végzett diplomások 7 százaléka munkanélküli lesz, 22 százalékuk pedig nem olyan állást kap, mint amit tanult - írja a Pecsma.hu.

A pécsi hallgatók is bizonytalannak érzik a jövőjüket. Van, aki külföldön látja a boldoguláshoz vezető utat, más bármit elvállal itthon, csak hogy pénzt keressen. Jó hír azonban, hogy a PTE elhelyezkedési mutatói jobbak az országos átlagnál - írja a pecsma.hu.

A cikkben az olvasható, hogy a környéken a legnépszerűbb állások az asszisztencia, valamint az adminisztrációs munkák, ezt követi a kereskedelem és értékesítés, majd a beszerzés és logisztika. A 3501 feltöltött Baranya megyei önéletrajz közül 1340-en főiskolai vagy egyetemi végzettséggel rendelkeznek.

Forrás: Túry Gergely
Héráné Tóth Andrea kutatásszervező adatai szerint a Pécsi Tudományegyetemen végzettek 7,71 százaléka munkanélküli és 22 százalék nem tudott a saját szakterületén elhelyezkedni. Érdemes azonban tanulni – véli, mert azok a pécsi diákok, akik találnak munkát, igen jól keresnek, náluk csak a budapesti egyetemeken végzettek kapnak többet.

munkanélküli  •  Pécs  •  diploma  •  PTE
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen