Ismét mehetnek állásinterjúra a Morgan Stanley bankárai

szerző: Jobline
2013 április 17.

Bár korábban tiltották, most mégis enyhítettek a Morgan Stanley belső szabályzatán, így a kezdő bankárok elmehetnek más cégekhez állásinterjúra a munkavállalásuk első éveiben - írja a Bloomberg alapján a portfolio.hu.

A Morgan Stanley a múlt héten hagyott fel a bevett gyakorlattal, mivel a jellemzően kétéves határozott idejű szerződéssel rendelkező fiatal bankárok és elemzők kikeltek a jogaikat sértő szabály ellen - írja a Bloomberg információi alapján a portfolio.hu.

A Wall Street-i bankoknak egyébként csökkentenie kellett a gyakornoki programjaikat a túl gyenge bevételeik miatt. Ezért is próbálták meg a fiatal tehetségek más cégekhez való távozását minél inkább megelőzni a szabállyal.

A kezdő bankárok gyakran már fél év után a rivális cégeknél vesznek részt állásinterjúkon, és egy év után pedig sokan távoznak is a bankoktól. A Morgan Stanley-n kívül más bankoknál nem vezettek be hasonló tilalmat. A lap úgy tudja, hogy a junior bankárok a tiltás ellenére titokban mégis részt vettek állásinterjúkon.
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen