Hogyan írjon jó motivációs levelet?

szerző: Jobline
2013 április 17.

Kevés a munkalehetőség, sok a jelentkező, nem várható el a leendő munkaadónktól, hogy pusztán az önéletrajzunkban szereplő néhány adat és szám meggyőzze arról, hogy mi vagyunk a számára megfelelő munkaerő - írja a narancsjuice.hu. Egy jó motivációs levéllel viszont előnyre tehet szert.

A motivációs levél lehetőséget biztosít arra, hogy megmutassa, mennyire elkötelezett a szakmája és a leendő munkája iránt, és azt is megmutathatja, hogy mennyire lelkes és megbízható - tanácsolja a narancsjuice.hu. A motivációs levélnél fontos, hogy a levélírás műfaji szabályait tartsa be. A levélnek tartalmaznia kell a megszólítást, az indoklást, hogy miért jelentkezett a munkára, az elköszönést és az aláírást.

Törekedjen arra, hogy a motivációs levélben olyan dolgokat írjon le, ami kimaradt az önéletrajzából. Írja meg, milyen pozícióra jelentkezett, honnan értesült az állásról, miért szeretné megkapni az állást, és miért akar az adott cégnél dolgozni. Mindenképp említse meg, milyen sikereket ért el a korábbi munkái során.

Levele legyen eredeti, de semmiképp se legyen mesterkélt vagy modoros, kerülje a többszörösen összetett mondatokat, helyette inkább egyszerű, világos mondatokat írjon! Törekedjen arra, hogy a motivációs levele tükrözze a személyiségét, és optimista benyomást keltsen.

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen