A hang lehet a magas fizetés titka?

szerző: Jobline
2013 április 24.

Egy cégvezetőnél az illető hangja is számít a sikerességben - írja az Index az Evolution & Human Behavior című szaklapban megjelent amerikai tanulmányra hivatkozva.

Korábbi tanulmányok szerint a férfiaknál a basszus hang együtt jár azzal, hogy a nők az átlagnál vonzóbbnak tartják őket, a többi férfi pedig megbízhatóbbnak. A Duke University kutatói most ezt azzal fejelték meg, hogy óriáscégek vezetőinek hangmintáit elemezték végig, és vetették össze a nyilvános fizetési adataikkal - írja az Index.

Kutatók most 792 férfi cégvezetőt vizsgáltak, az átlag évi 3,7 millió dollárt keresett, a cége 2,4 milliárd dollárt ért, a hangja pedig 125,5 Hz-es frekvencián szólt.

Forrás: hvg.hu

A statisztikából kiderül, hogy a mély hangok iránti, tudat alatti vonzódásunk a cégvezetők teljesítményében, és ezáltal a fizetésükben is megmutatkozik. Az átlagnál mélyebb hangú vezetők évi 187 ezer dollárral, vagyis havi három és fél millió forinttal kerestek többet a tenoroknál, a cégeik pedig átlagosan 440 millió dollárral értek többet. A magasabb átlagfizetés akkor is megmaradt, ha egyéb tényezőket (például a cégvezetők tapasztalatát vagy iskolai hátterét) statisztikai módszerekkel kiiktatták az elemzésből.

A női cégvezetőkről egyébként azért nem szól részletesen a tanulmány, mert túl kevesen vannak.

fizetés  •  főnök  •  hang
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen