Ezért törölte a Yahoo a távmunkát

szerző: Jobline
2013 április 25.

Az írógép és az indigó korszakára emlékeztet sokakat a Yahoo vezérigazgatójának döntése, Marissa Mayer ugyanis nemrégiben bejelentette, hogy a munkatársaknak kötelező bejárniuk az irodába - írja a Napi Gazdaság.

A hivatalos indoklás szerint ugyanis a legkreatívabb ötletek a folyosói beszélgetések, a közös büfézések alkalmával születnek. Vélhetően azonban inkább arról van szó, hogy szereti szemmel tartani beosztottait, ami manapság kissé "retró" vezetési stílusnak tűnik - írja a napi.hu. A bejelentés általános megrökönyödést váltott ki a munkaerő piacon, hiszen számtalan tanulmány kutatás bizonyítja, hogy a rugalmas munkaidő, illetve az otthonról végzett munka jelentős gazdasági, társadalmi és környezetvédelmi előnnyel jár. Az Institute of Leadership and Management, brit szervezet kutatásából kiderül, hogy a cégek 94 százaléka ajánl dolgozóinak rugalmas lehetőségeket, és a cégvezetők 74 százaléka úgy érzi, ez kimondottan hasznos a társaság számára is. Korábban ezeket a lehetőségeket inkább a nők vették igénybe, hiszen többnyire ők azok, akiket a "rendes" munka után otthon vár a második műszak: gondoskodni kell a családról, a gyerekekről, a háztartásról. A kutatásból azonban kiderül, hogy a nemek közötti szakadék ezen a területen mára mindössze 1 százalék.

Charles Elvin, az Institute of Leadership and Management vezérigazgatója úgy véli, a társadalomban szemléletváltás zajlik. A férfiak egyre inkább távolodnak az 50-es évek apaképétől, és manapság a munka mellett ugyanolyan fontosnak tartják, hogy kivegyék a részüket a családi életből.

Forrás: Túry Gergely

távmunka  •  iroda  •  Yahoo
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen