Jelképes fizetésért végzi munkáját Mark Zuckerberg

szerző: Jobline
2013 április 29.

Egyfajta státuszszimbólum a Szilícium-völgyben, hogy aki elég gazdag és sikeres, önként mond le a fizetéséről, legfeljebb egy jelképes összeget vesz fel.

Mark Zuckergberg, a Facebook-vezér lapértesülések szerint most csatlakozik a "klubhoz", állítólag az idei jövedelme 1 dollár lesz - írja a jobs.aol.com. A lap gyorsan hozzá is teszi, hogy nem fog túlzottan hiányozni neki a pénz, a vagyonát ugyanis körülbelül 1,3 milliárd dollárra becsülik.

Az egy dolláros "őrület" nem újkeletű a szilícium-völgyi milliárdosok körében. Hasonlóan egy dolláros fizetésért dolgozott Steve Jobs (Apple), Larry Page és Sergey Brin (Google), és Jerry Yang (Yahoo) is.

A trendtől függetlenül viszont még megdöbbentő különbségek vannak a vezérigazgatói, és az "egyszerű" beosztotti fizetések között. Az "átlaogs" vezlrigazgatói fizetés ugyanis évi 12,3 millió dollár, míg egy alkalmazott egy évre csupán átlagosan 34 645 dollárt kap. Ez azt jelenti, hogy egy átlagos dolgozónak 360 év 10 hónapot kellene dolgoznia, hogy ugyanazt a fizetést megkapja, amit a legmenőbb vezérigazgatók hazavisznek.

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen