Így zsigerelte ki terhes alkalmazottját az amerikai T-Mobile

szerző: Jobline
2013 május 02.

Igazi kálváriát élt meg a T-Mobile egyik ügyfélszolgálatosa a terhessége alatt. Nem tetszett a főnökének, hogy gyakran jár mosdóra, a gyermeke születése után ráadásul kirúgták - számolt be a megdöbbentő történetről a jobs.aol.com.

Egy amerikai nő a T-Mobile call centerénél dolgozott, imádta a munkáját, a kollégáit, egészen addig amíg terhes nem lett harmadik gyermekével. Ezután elkezdődött a rémálom a nő számára - írja a jobs.aol.com.

A nőnek sok problémája volt a terhessége alatt, heti kétszer kellett járnia nőgyógyászhoz, és fokozottan oda kellett figyelnie arra, hogy kellő mennyiségű ételt és vizet vigyen be a szervezetébe. Ez utóbbi viszont azt eredményezte, hogy viszonylag sűrűn kellett mosdóra járnia, ez pedig már nem tetszett a főnökének - mesélte a nő. "A műszak alatt egy kétszer 15 perces szünet van, illetve 30 perc arra, hogy megebédelj. Ha ezen kívül bármilyen biológiai szükségleted van, vissza kell azt tartani" - tette hozzá.

Elmondta a nő, hogy a terhessége előtt nem volt problémája a szünetek betartásával, utána viszont egyre nehezebben ment neki. Az ügyfélszolgálaton ugyanis folyamatosan mérik, ki mennyi időt van távol, és a szünetek is úgy vannak beosztva, hogy a telefonáló ügyfélnek minél kevesebbet kelljen várnia, mire kapcsolnak egy illetékes munkatársat.

Egy alkalommal a közvetlen főnöke négyszemközt vonta kérdőre, miért megy gyakrabban mosdóra, mint ahogy az meg van engedve. A nő terhessége viszont nem volt elég neki, követelte, hogy vigyen írásos orvosi igazolást arról, hogy valóban indokolt a WC gyakori használata.

A terhesség vége felé a nő 12 hetes fizetés nélküli szabadságra ment. Miután megszületett a gyereke, és 1,5 hónap után ment volna vissza dolgozni, akkor közölték vele a megdöbbentő tényt, hogy ki van rúgva.

A nő hozzátette, nincs pénze beperelni a T-Mobile-t, és egyébként se biztos, hogy megnyerné a munkaügyi pert, hiszen bármilyen indokkal felmondhatnak neki - ha pedig meg akarnak tőle szabadulni, úgyis találnak olyan kifogást, ami megállja a helyét a bíróságon.

Munkát keres? Kérje legfrissebb ajánlatainkat Álláspostánkon.

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen