A marketingesek már tovább maradnak egy helyen

szerző: Jobline
2013 május 07.

23 hónapról 45 hónapra nőtt egy marketingigazgató egy munkahelyen eltöltött ideje az USA-ban - írja a Kreatív.

Hat év alatt megduplázódott egy átlag marketingvezető egy munkahelyen eltöltött ideje az Egyesült Államokban – számol be az Advertising Age amerikai szaklap egy friss kutatás eredményéről. Míg 2006-ban egy marketingvezető 23 hónapot töltött egy állásban, addig 2012-ben már 45 hónapja töltötte be ezt a pozíciót egyazon vállalatnál. Az Adage cikke szerint az okok a recesszióban, a még mindig bizonytalan gazdasági kilátásokban és a marketingigazgatói munkaköri kompetenciák kibővülésében keresendők - írja a Kreatív.

Alison Lewis, az észak-amerikai Coca-Cola korábbi marketingért felelős vezérigazgató-helyettese szerint a gazdasági válság, illetve sokszor változó gazdasági környezet megérttette az ügyvezetőkkel, hogy az erős márkaépítés jóval kiszámíthatóbb folyamatosságot igényel a marketingvezetői pozíciókban, ezért kevesebb volt a hirtelen váltás.

Szeretne munkahelyet váltani? Iratkozzon fel Álláspostánkra

Mások az okokat abban látják, hogy a marketingvezetők munkaköre jelentősen kibővült, hiszen most már ők felelnek a közösségi médiáért, a tartalomért, a mobilmarketingért és az e-kereskedelemért is, és ezt a vállalatok jobban megbecsülik.

A cikkből az is kiderül, hogy a legtöbb időt bankoknál és pénzügyi szolgáltatóknál tölti el egy marketingvezető, átlagban 54 hónapot, de viszonylag sok időt töltenek ugyanannál a cégnél a kereskedelmi láncok és a ruházati márkák marketingvezetői is. Ugyanakkor az autóiparban és az egészségügyi szektorban jóval átlag alatti az egy helyen eltöltött idő. Előbbinél átlagban 30 hónapig, utóbbinál 27 hónapig van egy helyen egy marketingigazgató.

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen