Így népszerűsítik a természettudományos életpályát

szerző: Jobline
2013 május 07.

Új program indul, aminek a célja, hogy a műszaki- és természettudományos életpálya még népszerűbb legyen a fiatalok között.

A „TiJöttök!” program elsődleges célja, hogy a tehetséges fiatalok elérésével és bevonásával növelje Magyarország gazdasági és szellemi versenyképességét. A program kidolgozásakor a projektgazda Innocenter Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársainak elképzelése az volt, hogy a mai kor és a fiatalok igényeinek megfelelő érdekes és figyelemfelkeltő módon betekintést adjanak a fiataloknak a tudomány rejtett kincseibe. Az ötletgazdák a kormányzati törekvésekhez illeszkedő módon, sikertörténeteken keresztül kívánják megszólítani és a műszaki- és természettudományos pályák felé orientálni a pályakezdő fiatalokat.

A program a magyar felsőoktatás tudományos és innovációs eredményeinek, illetve a tehetséges fiatalok bemutatásán keresztül kívánja bemutatni, hogy műszaki- és természettudományos végzettséggel a fiatalok milyen sokszínű és változatos életpályák közül is választhatnak, hiszen lehetnek tudományos kutatók, vállalati kutatók és mérnökök, vagy innovatív vállalkozók. A projekt teljes költségvetése 49 359 100- Ft, amelyet teljes egészében az Európai Unió és a Magyar Állam finanszíroz.

Ha munkát keres, legfrissebb ajánlatainkért iratkozzon fel Álláspostánkra!

A célok elérése érdekében a program 2 fő pillérre támaszkodik. Egy internetes kommunikációs portál (www.tijottok.hu) kialakítására, illetve egy 12 helyszínből álló felsőoktatási roadshow megszervezésére és lebonyolítására. A program keretében külön kampányt szentelünk valamennyi magyarországi konvergencia régiónak, így egy-egy hónapig, az ott lévő felsőoktatási és kutató intézetek tudományos munkája lesz a kommunikációnk középpontjában.

A kampány és roadshow 2013. szeptemberében indul, és várhatóan 2014. februárjáig tart az alábbi 12 város felsőoktatási intézményét érintve: Debrecen, Nyíregyháza, Győr, Sopron, Kecskemét, Szeged, Veszprém, Pécs, Kaposvár, Gyöngyös, Eger és Miskolc.

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen