Miért éri meg idősebb dolgozót felvenni?

szerző: Jobline
2013 május 07.

Egy izraeli tanulmány szerint a munkahelyi életerő az 57. életév környékén csúcsosodik ki.

Egy izraeli tanulmány arra mutatott rá, hogy főleg a high-tech és mérnöki területeken dolgozók a karrierjük csúcsát 50-60 éves korukra érték el, ami azt jelentheti, hogy a vállalatoknak érdemes újragondolni a felvételi és elbocsátási gyakorlatukat.

A trend azzal a globális jelenséggel kapcsolható össze, hogy az emberek ma már tovább, és egészségesebben élnek, mint néhány generációval ezelőtt, tehát az 50-es korosztályt nem szabad "eltemetni" a munkaerőpiacon. A tanulmány vezetője, Shmuel Grimland úgy nyilatkozott, vizsgálatai során az 50-60 éves dolgozók mind mentálisan, mind fizikailag is igenis versenyképesek a munkaerőpiacon.

Munkát keres? Személyre szabott ajánlatainkért iratkozzon fel Álláspostánkra!

Az idősebb korosztály ráadásul sokkal felelősségteljesebben is viselkedik a fiatalabbaknál, és szorosabban is kötődik a vállalathoz. Ezen felül náluk a legkisebb a valószínűsége annak, hogy váratlanul felmondanak, tehát rájuk sokkal biztosabban lehet alapozni és számítani, mint azokra a fiatalokra, akiket könnyen el lehet csábítani egy-egy jobb ajánlattal.

Az "elöregedéstől" való félelem pedig teljesen alaptalan a munkaadótól, ugyanis ha valaki nem esik ki a munkaerőpiaci körforgásból, akkor sokkal tovább tud szellemileg és testileg is fitt maradni, mint az, akit "kényszerpihenőre" küldenek.

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen