Pályakezdőként Londonban?

szerző: Jobline
2013 május 07.

Miközben egyre több magyar fiatal próbál Londonban boldogulni, a brit munkakeresők többsége úgy érzi, a fővárosba eljutni számára elérhetetlen álom - írja a themostwanted.blog.hu.

Igaz, a brit szakszervezetek kutatása azokról a fiatalokról szól, akik karrierjük legelején állnak, és szakmai gyakorlatot szeretnének szerezni. Erre leginkább Londonban lenne lehetőség, hiszen a nagyváros számtalan gyakornoki állást kínál a kezdőknek, igaz, fizetetlenül.

Pályakezdő? Iratkozzon fel Álláspostánkra személyre szabott ajánlatainkért

Ahogy a fiatalok körében nő a munkanélküliség, egyre többen gondolják úgy, hogy tanulmányaik befejeztével csak akkor van esélyük egy jó állást kifogni, ha önéletrajzukban gyakorlati tapasztalatok is szerepelnek, lehetőleg olyanok, amelyeket nagy és elismert cégeknél szereztek.  A felmérésből viszont kiderül, hogy a 18 és 34 év közötti fiatalok 78%-a nem engedheti meg magának, hogy a szülői háztól távol, önállóan éljen, ráadásul egy olyan drága városban, mint London. A szakszervezetek számítása szerint a fővárosban legalább havi 1000 font szükséges a megélhetéshez, amit a családok többsége képtelen finanszírozni, annak ellenére, hogy úgy érzik, hosszú távon jó befektetés lenne.

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen