Ezreket foglalkoztat itthon a Bosch

szerző: Jobline
2013 május 09.

A Bosch 1000 főre növelte a kutatás-fejlesztés területén alkalmazott mérnökök számát, ami nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy a vállalat dolgozóinak összlétszáma 2012-ben elérte a 8 500 főt.

A Bosch csoport öt év alatt megkétszerezte a magyarországi kutatás-fejlesztésre fordított kiadásainak összegét, amely eredményeként eddig már 83 szabadalmi kérelmet nyújtott be. A vállalat az előző üzleti évhez képest 2012-ben 38 százalékkal növelte a K+F-re fordított összeg nagyságát, ami így elérte a 18 milliárd forintot.

"A technológiai fejlődés motorja a helyi tudástőke és a megfelelő módszertani, valamint gyakorlati ismeretekkel rendelkező, képzett munkaerő" tette hozzá González. A Bosch évek óta kiemelt támogatója a magyarországi kutatási és oktatási intézményeknek, a műszaki tudástranszfernek, illetve duális képzés keretében részt vesz a technikus és szakmunkás szakemberek oktatásában is.

A Bosch 1000 főre növelte a kutatás-fejlesztés területén alkalmazott mérnökök számát, ami nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy a vállalat dolgozóinak összlétszáma 2012-ben elérte a 8 500 főt. Ez az eddigi legmagasabb munkavállalói létszám a társaság hazai történetében. A Bosch 2012-ben félezer új munkahelyet teremtett, a cégcsoport Magyarország egyik legnagyobb külföldi ipari munkaadója. (Állásajánlataink a Boschnál ide kattintva elérhetőek)

A magyarországi Bosch csoport ötödik alkalommal kapta meg a Legvonzóbb Munkáltató díját az Aon Hewitt humánerőforrás-tanácsadó és az AIESEC Magyarország által végzett országos felmérés alapján. Emellett a vállalat teljesítményét belső elismeréssel is díjazták 2012-ben: a miskolci autóipari gyár által előállított eBike meghajtás-rendszer - amelybe a hatvani Bosch gyár által készített elemek is kerülnek - a vállalatcsoport rangos nemzetközi innovációs elismerésében részesült.

2012-ben a Bosch összesen 35 milliárd forint értékben valósított meg beruházásokat Magyarországon, beleértve olyan új gyártósorok telepítését, amelyek a hatvani, egri és miskolci gyártóüzemek kapacitását egyaránt bővítették. A tavalyi év legfontosabb beruházása a magyarországi központi bázis és fejlesztési központ építése volt, 30 milliárd forint értekben. Az első épületet 2013 nyarán adják át, és idén áprilisban letették a beruházás második ütemének alapkövét. Az építkezés 2015-ben zárul.

Munkát keres? Iratkozzon fel személyre szabott ajánlatainkért Álláspostánkra!

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen