Hamarosan kiderül, kik a családbarát vállalatok (x)

szerző: Jobline
2013 május 10.

Idén, május 30-án immár harmadik alkalommal rendezi meg az Esélykonferenciát az mtd Tanácsadói Közösség. Az esemény célja az általuk végzett munkaadói benchmark kutatás eredményeinek ismertetése, melynek központjában a családbarát munkahelyi gyakorlatok és a generációk közötti szolidaritás áll. Az egynapos konferencián innovatív előadásokon, és interaktív, tapasztalatmegosztó kerekasztal beszélgetéseken vehetnek részt a látogatók.

A konferencia fókuszában az mtd Benchmark Kutatás eredményeinek közzététele áll, amely vállalati esélyegyenlőségi gyakorlatokat vizsgáló felmérést az mtd Tanácsadói Közösség 2012-ben harmadik alkalommal valósított meg, rendkívüli hangsúlyt fektetve a családbarát munkahelyi gyakorlatokra és a generációk közti szolidaritás kérdéskörére. Az előadások során többek között szó lesz a munka-magánélet egyensúlyáról, az atipikus foglalkoztatásról, a társadalmi felelősségvállalás és a munkajogi szabályozás kapcsolatáról, az egyre hangsúlyosabbá váló apaszerepről, valamint a bölcsődék, óvodák, családi napközik rendszeréről.

A színes, sokrétű programkínálat és neves állami, vállalati és civil szervezetek képviseletében érkező előadók mellett, családbarát vállalati intézkedéseket bemutató fotókiállítással várják a látogatókat. A konferencia teljes ideje alatt a munka-magánélet témáját érintő kérdésekben coach-ok állnak a résztvevők rendelkezésére. Az esemény aktualitását és szükségességét mi sem jelzi jobban, mint, hogy olyan nagyvállalatok álltak mögé, mint a Nestlé, az MVM-Magyar Villamos Művek, a Provident, a Richter Gedeon, az OTP Bank, a HP, a McDonald’s a Tesco, a Magyar Telekom és az Egis.


A megnyitót követően elsőként Dr. Tardos Katalin (MTA, mtd Tanácsadói Közösség) előadását hallhatjuk a vállalatok esélyegyenlőségi helyzetképéről. A folytatásban a nemzetközi gyakorlatokat is megismerhetjük, amit Dankó Viktória (CISCO International) mutat be a III. mtd Benchmark kutatásának tükrében. Fűrész Tünde (EMMI) és Keveházi Kata (Jól-lét Közhasznú Alapítvány) a családbarát munkahelyek különböző szintjeit és felfogásait szemléltetik az állami oldalt és az érintetteket képviselve, azaz nyíltan szembeállítják a valódi akadályokat az állami intézkedésekkel. Az utolsó előadáson részletesen bemutatásra kerülnek a délutáni szekciók témakörei, ami által a látogató könnyebben el tudja dönteni melyiken kíván részt venni.

Az ebédszünet után szekciókra osztva kerekasztal beszélgetéseken mondják el a véleményüket a meghívott vendégek olyan témákról, mint a munka-magánélet egyensúlya, a családbarát munkaadói márka és az Y generáció. Arra is választ kaphatunk, hogy milyen családbarát szolgáltatások, lehetőségek (bölcsődék, óvodák, családi napközik és egyéb szolgáltatók) állnak a munkavállalók rendelkezésére. Atipikus foglalkoztatás témában többek között arról lesz szó, hogy vajon megvalósítható-e vezetői szinten is. Összesen 6 témát ölelnek körül a szekciók és mindegyikében 5 szakmailag elismert vendég fejti ki a gondolatait párbeszéd formájában. A témák kiválasztása során a szervezők igyekeztek olyanokat felsorakoztatni egymás mellé, amelyek napjainkban egyre több eddig megválaszolatlan kérdést vetnek fel, és amelyekre jó gyakorlatokat, választ adnak az előadók, és a panelbeszélgetések résztvevői.

A konferencia díjátadó gálával zárul, amelynek során a Sokszínű és Családbarát Szervezet Top 10 díjjal ismerik el a családbarát vállalati intézkedések terén kimagasló teljesítményt nyújtó vállalatokat. A díjátadó gálán továbbá átadásra kerülnek az mtd Tanácsadói Közösség által kiírt MUNKA-MAGÁN ÉLETKÉP 2013. pályázat nyertes vállalati programjai is. A gála hangulatát a Még Egy Mesét Akciócsoport playback színháza teszi emlékezetessé.

A konferencia és az esti díjátadó gála helyszíne a XIII. kerületben található KULT 13. Az épület teljes egészében akadálymentes és (több) lifttel megközelíthető, így kerekes székes vagy mozgáskorlátozott látogatók számára is nyitva áll a rendezvény, továbbá gyermekes látogatóik számára gyermekfelügyeletet biztosítanak a szervezők.

Bővebb információ és jelentkezés:  www.eselykonferencia.hu

Minden érdeklődőt nagy szeretettel várunk és a kérdés esetén állunk rendelkezésre az [email protected] címen.

 

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen