Megdöbbentő számok: min múlik, hogy elolvassák a CV-jét?

szerző: Jobline
2013 május 10.

Friss statisztika látott napvilágot arról, mennyi időt töltenek a HR-esek egy-egy jelentkező önéletrajzának átnézésével. Az álláskeresőknek elszomorító lehet az eredmény, egy CV-re ugyanis csupán 5-7 másodperc jut.

5-7 másodperc - ennyi jut egyetlen önéletrajzra amerikai felmérések szerint. Ennyi idő azonban épp elég arra, hogy a HR-es hozzájusson a számára fontos információkhoz, ugyanis specifikusan azokat a pontokat keresik a CV-ben, ami a meghirdetett pozíció szempontjából fontos.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

A statisztika azonban nem csupán erre tér ki, más, számos érdekes dologra is fény derült. Ilyen például az, hogy az álláshirdetés megjelenése utáni első 200 másodpercben már megérkeznek az első jelentkezések. Egy helyesírási vagy nyelvtani hiba pedig végzetes lehet: amint ilyenre bukkan a HR-es, a pályázat a kukában végzi. Minden harmadik munkaadó utasított már el jelöltet azért, mert róla nem tetszőt talált az interneten. Egy-egy meghirdetett pozícióra átlagosan 250 jelentkezés fut be. A munkaadók 68 százaléka meg fogja önt keresni a Facebookon. Csupán 17 százalék az esély arra, hogy a kísérő levelét is elolvassák. Illetve a toborzók 76 százaléka hagyta már figyelmen kívül az önéletrajzot, ha nem volt professzionális az e-mail cím (tehát ha valaki cicababa@... címről küldi a jelentkezését).

A teljes infografikát itt találja:

Forrás: theundercoverrecruiter.com
CV  •  toborzás  •  önéletrajz
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen