Ilyen képzést kapnak a legmenőbb bébiszitterek

szerző: Jobline
2013 május 13.

Milliárdosok és sztárok alkalmazzák a Nagy-Britannia legmenőbb dajkaképzőjéből kikerült bébiszittereket, akik az elit képzés mellé extrém kiképzést is kapnak - írja cikkében a Daily Mail.

A nagy-britanniai Barthban lévő Norlan College-t, az ország egyik legjobb hírű dajkaképzőjét még 1892-ben alapították, az innen kikerült bébiszittereket pedig elsősorban milliárdosok és sztárok foglalkoztatják. Az iskola annak érdekében, hogy minél jobban megfeleljen a modern kori kihívásoknak, teljesen új órákat épített be a hallgatók órarendjébe - írja a Daily Mail.

 

Bébiszitterkedés - fotónk illusztráció
Bébiszitterkedés - fotónk illusztráció
Forrás: Pataky Zsolt
Ennek egyik részeként újszerű vezetési ismereteket oktatnak a leendő dajkáknak. A hallgatók ezen az órán szinte mesteri, kaszkadőri szinten tanulnak meg autót vezetni, amire az intézmény szerint azért van szükség, hogy bébiszitterként bármilyen időjárási körülmények között magabiztosan tudjanak autóval közlekedni, illetve ha arra van szükség, akkor könnyedén le tudják rázni a lesifotósokat.

A dajkaképzőben ezen felül önvédelmi harcot is tanítanak, hogyha esetleg rablók támadnának rá és az általa vigyázott gyerekre, akkor ne féljen megvédeni magát, tudjon verekedni. A testőrködés mellett természetesen az alapvető házimunkákat is magas szinten kell űzniük, így nem okozhat gondot, ha varrni vagy főzni kell.

Az iskolát egyébként négy év alatt lehet elvégezni, és fizetős is, a tandíj 36 ezer font (körülbelül 12,6 millió forint). Korábban egyenruhájuk volt a dajkáknak, Mary Poppinst idéző barna kosztümjük, kalapjuk, fehér kesztyűjük, ezzel azonban mára leszámoltak, nehogy szemet szúrjanak potenciális gyerekrablóknak.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

képzés  •  Nagy-Britannia  •  oktatás  •  bébiszitter
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen