"Gyere vissza": az anyaság előnyei a munkaerőpiacon

szerző: Jobline
2013 május 17.

Az anyukák gyes-ről, gyed-ről vagy gyet-ről való visszatérése a munkába állandó probléma, annak ellenére, hogy folyamatosan próbálják ösztönözni a munkaadókat, hogy segítsék a kismamák reintegrációját. A „Gyere vissza” program most megtanítja az anyákat, hogyan fordíthatják előnyükre az anyaságot a munkaerőpiacon. A Mokka vendége a témával kapcsolatban Balázs Tibor, a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány ügyvezető igazgatója és Vass-Szalontai Anix, a programban résztvevő egyik kismama volt.

Már egyre szívesebben várják vissza a munkáltatók a kismamákat, pozitív a változás, kezdik felismerni, hogy a kisgyermekes szülők sok pozitívummal rendelkeznek, például lojalitás, céghez való ragaszkodás - nyilatkozta Balázs Tibor. Hozzátette, hogy ennek ellenére sok probléma, előítélet van, amit nehéz áttörni.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra ide kattintva.

Vass-Szalontai Anix szerint a munka-magánélet egyensúlyát a legnehezebb egyensúlyba hozni, hiszen például a bölcsi,óvoda vagy az iskola nem feltétlenül kompatibilis egy 8-4 óráig tartó műszakkal. Elmondta, hogy szerint vállalkozóként talán könnyebb lenne visszatérni a munkaerőpiacra, ezért jelentkezett a vállalkozói képzésre a "Gyere vissza" program keretein belül.

Forrás: Túry Gergely

Balázs Tibor elmondta, hogy a programban többek között időgazdálkodást, tárgyalási technikát, kommunikációs tréninget is tartanak. Ezek szerinte pont ahhoz kellenek, hogy a munkaerőpiacra való belépés előtt egy olyan pluszt adjanak a kismamáknak, amitől egyfajta a magabiztosságot és az önbizalmat kapnak, ami a gyerekneveléssel járó "bezártsággal" elveszett.

A teljes riportot ide kattintva nézheti meg.

kismama  •  munkaerőpiac  •  anya  •  szülő  •  program
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen