Figyelem! Így változik a LinkedIn szabályzata

szerző: Jobline
2013 május 20.

Nemrég a LinkedIn módosította az általános szerződési feltételeit és az adatkezelési tájékoztatóját is. Nézzük meg, hogy a zombi- és szexmunkás-ellenes részeken túl mi az öt legfontosabb változás.

Célkeresztben: zombik és a szexipar

Nagyon valószínű, hogy a LinkedIn-en megnőhetett a zombik (kamu profilok) száma és valószínűleg a szexmunkások is felfedezték, hogy az üzleti életre koncentráló közösségi oldal jó terep lehet a kuncsaftszerzésre. Az új szabályok egy csekély terjedelmű, de tartalmában jelentős része ugyanis azt szeretné biztosítani, hogy valódi személyek a valódi nevükön legyenek fent a LinkedIn-en és ráadásul arcképes legyen a profilunk, ne a céges medencés bulin készült fotókat tegyük fel.

Új elem, hogy tilos olyan profilt létre hozni, melynek célja escort szolgáltatás és/vagy prostituáltak reklámozása.

Ötleteitekre, javaslataitokra a LinkedIn felhasználási jogot kap

A LinkedIn a a múlt hétig hatályban levő szabályzatában is kikötötte, hogy ha beküld neki egy a LinkedIn szolgáltatással kapcsolatos ötletet, javaslatot vagy dokumentumot, az arra vonatkozó összes jogot átruházza a LinkedIn-re. Most ez a szabály úgy módosult, hogy a beküldött szellemi termékedre vonatkozóan ad a LinkedIn-nek egy visszavonhatatlan és ingyenes felhasználási engedélyt. Feltehetően a LinkedIn-nél is rájöttek, hogy a szellemi alkotásokra vonatkozó vagyoni jogok közül nem mindent lehet átruházni és bőven elég egy kiterjedt licencjog.

Munkát keres Iratkozzon fel Álláspostánkra!

Finomodtak a LinkedIn Group vagy Company Page bezárásának szabályai

Elindult végre a finomra hangolás is. Bekerült az a szabály a felhasználási szabályzatba, hogy a LinkedIn bármikor, indoklás és előzetes figyelmeztetés nélkül törölhet egyes tartalomelemeket a LinkedIn Group faláról vagy egy Company Page-ről, ha az ellentétes a LinkedIn általános szerződési feltételekkel vagy sérti valamely harmadik személynek szellemi alkotásokhoz fűződő jogait.

További részleteket olvasson itt!

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen