A cégvezetés miatt lehetnek stresszesek a Ryanair pilótái

szerző: Jobline
2013 május 29.

A Ryanair menedzsmentje és a Ryanair Pilot Group (RPG) között egyre nő a feszültség. Utóbbi szerint a légitársaság alkalmazási modellje "biztonsági aggályokat vet fel".

Az RPG még áprilisban egy petíciót fogalmazott meg, ami szerint a pilótáknak komoly stresszt okoz az, hogy a Ryanair munkaviszony helyett önfoglalkoztatottként alkalmazza őket. Németországban és Olaszországban például vegzálják a dolgozókat emiatt az adóhatóságok. Emellett önfoglalkoztatottként maguknak kell fizetni az egyenruháért és a szállodáért - számolt be az Origo.

Ezután a szervezet szerint a Ryanair egy belső körlevélben elbocsátással fenyegette meg azokat a pilótákat, akik aláírják az Ír Repülési Hatóságnak elküldendő petíciót. A Ryanair szóvivője ezután azt közölte, hogy az RPG nem létezik, és azok a pilóták, akik nincsenek megelégedve a Ryanairrel, szabadon távozhatnak, mivel "több mint 3 ezer pilóta vár a belépésre".

Önnek is stresszes a munkája? Iratkozzon fel ajánlatainkért Álláspostánkra!

Az RPG válaszul közleményben sürgetett akciót amiatt, hogy a Ryanair kirúgással fenyegeti azokat a pilótákat, akik biztonsági kifogásokat fogalmaznak meg.

A Ryanairt egyébként nemrég egy volt légiutas-kísérője is bepanaszolta, ő szintén a foglalkoztatással kapcsolatban fogalmazott meg kritikákat. A részleteket olvassa el ide kattintva.

adó  •  pilóta  •  Ryanair
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen