Mennyit kereshet stabil nyelvtudással?

szerző: Jobline
2013 május 31.

A szolgáltató központokban (ssc) az angol nyelv magabiztos, minimum erős középfokú, de inkább tárgyalóképes szintű ismerete előfeltétel - mondta a Randstad Hungary Kft. Business Service Center branch managere a Napi Gazdaságnak.

Ennek az az oka, hogy az ssc-kben számos külföldi dolgozik, így az angol általában a közös nyelv a munka során, továbbá számos vállalati tréning angolul zajlik, egyes csapatok pedig angol ajkú ügyfelek támogatását végzik. A folyékony, tárgyalási szintű angol nyelvtudás alapkövetelmény a szolgáltatóközpontokban - írja a napi.hu.

Az az adott pozíciótól is függ, hogy milyen szintű nyelvtudás a követelmény. Ha például egy ügyfélszolgálatos munkatárs közvetlenül a vevőkkel van kapcsolatban, ott anyanyelvi szintű tudásra van szükség, míg egy back office munkakörnél erős középszintű szóbeli tudás mellett elég, ha csak írásban nagyon erős a nyelvismeret.

Jobban fizető munkát keres a jelenleginél? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

 Egy csak angolul tudó ügyfélszolgálatos kezdő fizetése átlagosan bruttó 255 000 forint volt tavaly, ha valaki emellett németül is beszélt, már bruttó 270 000 forintra számíthatott. Az angol mellett a spanyol vagy a portugál nyelv ismeretével ennél csak egy kicsit lehetett jobb fizetést kérni, kezdőként átlagosan bruttó 280 000 forintot. Gazdasági diploma előnyt jelent, hiszen ezzel és angol nyelvtudással 260-280 ezer forint a kezdő bruttó fizetés, további nyelv ismerete - nyelvtől függően - ezt 280-320 ezer forintra tornászhatja fel.

Forrás: Stiller Ákos

Az igazán nagy növekedés az egzotikusabb nyelvismerettel rendelkezőknél figyelhető meg: aki például hollandul, svédül, oroszul vagy valamilyen ázsiai nyelven folyékonyan beszélt, az átlagosan bruttó 320 000 forintos kezdő fizetést kapott a Randstad adatai szerint. A bérszintet azonban nem csak a nyelvtudás befolyásolja - a szolgáltató központokban sok esetben informatikai vagy pénzügyi háttérmunka zajlik, így aki releváns munkatapasztalattal rendelkezik, szintén előnnyel indul.

bér  •  fizetés  •  nyelvtudás  •  SSC
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen