Ebbe a csapdába sétálnak bele a fiatalok a Google elnöke szerint

szerző: Jobline
2013 június 03.

Akik ma fiatalok, azokat még hosszú éveken keresztül kísérteni fogja az, amit meggondolatlanul követnek el a weben - erre figyelmeztette a közönséget a Google elnöke, Eric Schmidt a Telegraph Hay Fesztiválon.

Eric Schmidt, a Google vezére elmondta, hogy a kamaszok egyre több személyes információt osztanak meg magukról, sokszor meggondolatlanul, és ami egyszer kikerül a netre, az ott is marad. Az ilyen baklövések pedig a későbbiekben súlyos következményekkel járhatnak, például kihatással lehetnek a későbbi álláskeresésre is - tette hozzá a Telegraph írása szerint.

Új munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

Az előadásból kiderült, hogy szó sincs arról, hogy a korábbi generációk ne hibáztak volna időnként, de a különbség az, hogy az ő dolgaikat nem őrizte meg az internet, ezért mindenki sokkal könnyebben tovább tudott rajta lépni, és tanulni belőle.

Eric Schmidt, a Google elnöke
Eric Schmidt, a Google elnöke
Forrás: AFP / Yoshikazu Tsuno
Ezeket erősítette meg korábbi cikkünkben Kovács András, a Grafton Recruitment Kft. munkaerő-közvetítési üzletágának a vezetője, aki elmondta, hogy keresés során találkozott már olyan jelölttel, aki tucatnyi bikinis képet osztott meg magáról a nyilvánosságnak, ami nem volt előnyére a kiválasztás során.

pályakezdő  •  hiba  •  Facebook  •  Google  •  Eric Schmidt
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen