Mik azok, amik ne kerüljenek bele a CV-be?

szerző: Jobline
2013 június 03.

Azt már éppen eleget sulykolták, mi az, amit egy önéletrajznak tartalmaznia kell. A dayjob.com alapján a themostwanted.blog.hu gyűjtötte össze, mi az, amit mindenképpen hagyjunk ki.

A kudarcok

Ezt valószínűleg mondani sem nagyon kell, hiszen az önéletrajz alapvetően marketing eszköz, amellyel saját munkaerőnkent szeretnénk eladni, és nem az a célja, hogy elriasszuk a potenciális munkaadókat. Ennek ellenére vannak, akik úgy gondolják, hogy attól, hogy gyónnak, önkritikát gyakorolnak, emberibbnek, szimpatikusabbnak tűnnek. Hát nem! A munkaadó nem ostoba, tudja, hogy tökéletes ember nincs.  Arra kíváncsi, ami számára hasznos lehet, nem pedig arra, mi történt a múltban.  Ha a korábbi baklövéseket keresi, úgyis kideríti, mondjuk a korábbi munkaadóktól.

Különleges betűtípus

Jól mutat a Curlz MT, mondjuk pinkben? Talán egy szülinapi meghívón.  Amellett, hogy nem tűnik túl profinak, a figyelmet is eltereli a tartalomról.

Szabadidős tevékenységek

Fölösleges helyet pazarolni rá az önéletrajzban. Hacsak… Aki mondjuk egy sportszereket forgalmazó céghez jelentkezik, nyugodtan írja be, hogy maga is szeret biciklizni/futni/focizni.  A hobbiknak akkor lehet még jelentősége, ha valaki teljesen pályakezdő, és semmiféle munkatapasztalata nincs.

Egészség

A munkaadónak semmi köze nincs hozzá! Csak akkor fontos, ha befolyásolja a munkavégzést.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

Kritikus megjegyzések a korábbi munkaadókról

Amit egy munkaadó feltétlenül elvár, az a lojalitás. Még akkor sem olvas szívesen kritikus mondatokat, ha azok a legádázabb piaci ellenfeléről szólnak. Ha a korábbiról így beszélsz, mit mondasz később róla?

Vallás, szexuális beállítottság, politikai nézetek

Ez megint magánügy! Nem hogy beleírni nem kell az önéletrajzba, de válaszolni sem kötelező, ha a potenciális munkaadó véletlenül rákérdez.

Forrás: Flickr.com

Az előző munkahelyről való távozás oka

Leírni nem kell, ha viszont interjú szituációban felmerül a kérdés, illik válaszolni.

CV  •  önéletrajz  •  álláskeresés
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen