Prospektussal segítik a britek a nők karrierterveit

szerző: Jobline
2013 június 04.

Prospektust készít a brit kormány a szülőknek, hogy jobban tudják segíteni és támogatni lányaik karrierterveit - írja a Guardian.

Maria Miller nőügyi miniszter azt szeretné elérmi, hogy a szülők minél felkészültebbek legyenek, amikor a lányaik pályaválasztásáról van szó. Az összeállított kisokos azt szeretné megelőzni, hogy ne azért ne merjék a lányok követni az álmaikat, mert nem kapnak otthonról támogatást, vagy mert nincs elég ambíciójuk.

A kampánynak nem titkolt célja, hogy minél több nő részt vegyen az üzleti életben, ennek keretein belül sikeres üzletasszonyok fognak előadásokat tartani iskolákban, akik adott esetben mentorálhatják is a fiatal lányokat - írja a Guardian.

Hasonló kezdeményezés még a Lányok Napja, amit nálunk április 25-én rendeztek meg. A kampány szerint a tíz százalékot sem éri el a nők aránya olyan jövőorientált pályákon, mint az informatika vagy az elektronika mérnöki területei, mert sok lány visszatartó erőkbe ütközik pályaválasztáskor, és a programsorozat azért jött létre, hogy ezeket a szakmákat népszerűsítsék a lányok között.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

karrier  •  Nagy-Britannia  •  szülő  •  lány  •  prospektus
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen