Mit tegyen bele a CV-be, és mi maradjon ki?

szerző: Jobline
2013 június 06.

Az önéletrajzon áll vagy bukik, behívják-e állásinterjúra. Figyeljen oda, nehogy egy apró figyelmetlenség miatt bukja a megpályázott állást!

A karrier szempontjából az önéletrajz egy igen kritikus pont. Nagyon könnyű apróságokkal elrontani, és ha valaki hibázik, szinte nullázza az esélyét arra, hogy behívják állásinterjúra. A jobs.aol.com írt egy cikket arról, mi az, amit írjon bele a CV-be, és mi az, amit szedjen ki belőle most.

A lap azt írja, csak azokat a tapasztalatokat, készségeket írja bele az önéletrajzába, ami a pozíció szempontjából is releváns. A rövidebb ideig tartó alkalmai munkáit viszont hagyja ki, nem mutat jól, ha pár hónapig tartó állások szerepelnek a CV-ben.

Éppen munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

Elérhetőség

Adja meg az otthoni/magán telefonszámát, és a privát e-mail címét. A céges elérhetőségeit viszont hagyja ki. Sok vállalat ugyanis ellenőrzi a céges levelezést, sőt, van, ahol a munkaidőben történt beszélgetéseket is rögzítik. Az ilyen esetkből nagyon sok kellemetlensége lehet, sőt, akár még ki is rúghatják, ezért legyen előrelátó és óvatos.

Közösségi média

Ha van szakmai LinkedIn profilja, azt nyugodtan elküldheti, ha jelentkezik egy állásra. Természetesen fésülje át az adatlapját, aktualizálja, hogy ne egy régi profil fogadja a látogatót. A saját Facebook oldalát viszont teljesen felesleges, de inkább nem ajánlott megmutatnia. Ha idegenek nem láthatják a profilját, akkor azért, ha pedig bárki megnézheti, hogyan viccelődnek önnel a barátai, vagy éppen a nyaralós fotói között kutakodhatnak, az teljesen irreleváns lesz a HR-esnek. Vagy éppen emiatt bukhatja el az állást.

Forrás: Flickr.com
CV  •  önéletrajz
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen