Amit nem gondolt volna: ezekkel a dolgokkal is árthat a karrierjének

szerző: Jobline
2013 június 07.

Vannak olyan, kevésbé nyilvánvaló dolgok, amikről nem is hinné, hogy rosszat tesz magának, a karrierjének. Ezeket gyűjtötte össze a Business Insider.

Túl sokáig van egy munkahelyen

Azt gondolná az ember, hogy ezt a fajta hűséget mindenhol értékelik és pozitívan állnak hozzá, de ez nem teljesen igaz. Ha manapság valaki 8-10 év után váltana, az új helyen a HR-es arra is következtethet, hogy nincs önben elég ambíció. Másrészt pedig az is előfordulhat, hogy arra gondolnak mások, ennyi idő után már sokkal nehezebben tudna beleszokni egy más munkahelyi kultúrába, környezetbe. Természetesen az ellenkezője sem jó, nem érdemes évente munkahelyet váltani, ez megbízhatatlanságot sugároz.

Új munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

Túl jó abban, amit nem szeret

Minél jobban végzi valaki a feladatait egy adott területen belül, annál több ahhoz kapcsolódó munkát kap majd. Persze ez nem azt jelenti, hogy szándékosan teljesítsen rosszul, de igyekezzen inkább arra koncentrálni, amiben valóban jól érzi magát. Máskülönben könnyen beskatulyázhatják.

Forrás: hvg.hu

Nem mondja el a véleményt

Nem kell minden esetben ellenkeznie a főnökével, de ha valamit másképp lát, nyugodtan szólaljon meg. Senki sem szereti a bólogatójánosokat, sőt, azt mindig értékelik, ha valaki gondolkozik, és van építő jellegű megjegyzése. Csak arra kell figyelni, mindezt hogyan adja elő.

Kimarad a közös eseményekből

Vannak munkahelyek, ahol szerveznek különböző rendezvényeket, ilyen lehet egy családi nap, vagy a karácsonyi buli. Ha úgy érzi, túl sokat vesznek el ezek az alkalmak a szabadidejéből, nem kell mindenhol jelen lennie, de egyszer-egyszer illik a többiekhez csatlakoznia. Ha rendszeresen távol marad, abból könnyen levonják a következtetést, hogy nem kedveli a csapatot, és ha leépítésről van szó, hamarabb juthat ön a főnök eszébe, mondván, egyébként sem tartozott soha a közösséghez.

karrier  •  munkahely  •  hiba
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen