Hatalmas bakik: őket a közösségi média miatt rúgták ki

szerző: Jobline
2013 június 07.

Tanár, akit füvezés közben fotóztak le, bányában táncoló bányászok - ez csak egy kevés példa azokról, akik a netes megosztásaik miatt veszítették el az állásukat.

Aki munkaidőben blogolt

Egy barista (kávépincérnek is mondják), Matt Watson a mindennapjairól, a munkahelyi eseményeiről vezetett blogot. Egészen addig, amíg a főnöke rá nem jött, hogy gyakran írt a munkaidejében, amit nem tolerált, felmondott a dolgozójának.

Facebook

Egy iskolai busz vezetőjét azért rúgták ki, mert a nyilvános Facebook oldalán megosztott egy bejegyzést egy diákról, aki arról panaszkodott, hogy mennyire éhes, mert egy 40 centes tartozás miatt nem kapott ebédet. Az iskola két lehetőséget kínált fel neki: vagy bocsánatot kér, amiért ezt megírta, vagy felmondanak neki. Az utóbbit választotta.

Füvezett a tanár

Egy denveri matektanárról felkerült a Twitterre egy fotó, amin éppen füvet szív. Az iskola vezetősége nem volt elragadtatva a képtől, így kirúgták.

Forrás: Twitter

Kigúnyolta az egyenruhát

Egy amerikai gyorsétterem dolgozója arról twittelt, hogy mennyire nem szereti az egyenruháját, mert az borzalmasan néz ki. Természetesen ez sem maradhatott sokáig titokban a főnökei előtt, fel is mondtak neki.

Harlem Shake a bányában

Az elhíresült mém-videóról mi is beszámoltunk: 15 ausztrál bányász a föld alatt táncikált, a videót pedig feltöltötték a Youtube-ra. Mivel ez finoman szólva sem felelt meg a biztonsági előírásuknak, elveszítették az állásukat a poén miatt.

A szexista vicc túlment egy határon

Erről a történetről is írtunk már, a lényege, hogy egy konferencián elhangzott hímsoviniszta poénkodásból indult a botrány, ami miatt még online petíció is indult. A teljes történetet olvassa el itt.

Fukusimát kifigurázni

Gilbert Gottfried színész a fukusimai szökőárból csinált ízléstelen tréfát a Twitteren, ami miatt sokan felháborodtak. Ennek meg is volt a hatása, neki is felmondtak.

Önnek is felmondtak? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

kirúgás  •  Twitter  •  közösségi média  •  Facebook
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen