Mennyit lehet keresni diákként?

szerző: Jobline
2013 június 10.

A hétvégével kitör a vakáció, a diákok közül pedig sokan dolgoznának a nyáron. A jelentkezők száma megugrott, azonban nem kell elkeseredni, ha valaki most nem talál munkát, ugyanis a nyár második felében is lehet dolgozni. A legtöbben bruttó 564-800 forintot kapnak óránként. Az enpenzem.hu összeállítása.

Szórólapozás 600-700 forint, telefonos közvéleménykutatás 565 forint, nyelvtudást igénylő ügyfélszolgálati munka egy multinál 850 forint – ilyen bruttó óradíjakkal kínálnak munkát a diákoknak. A legtöbb munkalehetőség 564 (ez jogszabályi minimum) és 800 forintos bruttó óradíjért található az iskolaszövetkezeteknél, ennél többet csak a képzett munkaerőért fizetnek. Így találtunk 1300 forintos órabérrel is hirdetést, ami anyanyelvi szintű idegen nyelv ismeretét írta elő, a programozásban járatosak pedig 1000-1200 forintot is kereshetnek óránként. Vízimentőnek alkalmanként 4430 forintot ajánlanak, amihez ingyenes szállás és egyenruha is társul.  

Év közben általában kiegyenlített a diákmunka kereslete-kínálata, a vakáció közeledtével azonban megugrott a dolgozni vágyó jelentkezők száma, miközben a munkalehetőség nyárra sem bővült – mondta Szűcs Attila, az Iskolaszövetkezetek Országos Szövetségének (ISZOSZ) elnökségi tagja az Azénpénzem.hu-nak. Ugyanis a munkapiac jelenlegi kedvezőtlen helyzetében nem nagyon kínálnak idénymunkát a mezőgazdaságban vagy speciális nyári munkát a diákoknak. Legalábbis az iskolaszövetkezeteknél nem. A nyárra jellemző balatoni sütödékben vagy fagyizókban inkább egyedileg oldják meg a diákok alkalmazását.

Pályakezdőként keres munkát? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen