Informatikai tapasztalat nélkül is van felvétel az IT Services-hoz

szerző: Jobline
2013 június 12.

Az IT Services Hungary sikeres tavaszi toborzókampányának köszönhetően számos új kollégát köszönthet soraiban, noha a megfelelően képzett, nyelveket jól beszélő informatikus szakemberekért komoly harc folyik a munkaerőpiacon.

Az IT Services Hungary a számos külföldi – elsősorban nyugat-európai – megbízásának kielégítéséhez komoly munkavállalói létszámbővítésre törekszik. A régióban jelen lévő, IT iparági vállalatok növekvő száma miatt a szakemberekért folytatott verseny jelentős, ennek ellenére az ITSH az év elején kitűzött létszám-növekedési terveinek megfelelően teljesít a munkaerő-piacon.

A vállalat a potenciális új kollégák elérése érdekében online és offline állásbörzéken és felületeken egyaránt hangsúlyos kommunikációt folytatott. Az aktivitásokkal eddig közel       10 000 érdeklődőt értek el alig néhány hónap leforgása alatt. A budapesti, debreceni, miskolci és pécsi állásbörzéken majd ezer, a Monster Virtuális Állásbörze – mely a klasszikus állásbörzék online környezetbe való átültetését jelenti – alkalmával pedig további kilencezer álláskereső volt kíváncsi az ITSH kínálta lehetőségekre. A versenyképes fizetések, a folyamatos és ingyenes képzési – nyelvi és szakmai – lehetőségek, valamint a juttatási csomagok, illetve a releváns karrierlehetőség komoly vonzerőt képeztek úgy a meglévő, mint a potenciális munkavállalók körében.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

„Az állásbörzék szerepe az informatika területén az utóbbi időben erősen felértékelődött. Mivel idén is Magyarország legnagyobb informatikai munkaadója vagyunk, fontos, hogy a rendezvények alkalmával az egyeztetési és munkába állási időszak lerövidítésére is törekedjünk azáltal, hogy helyben felmérjük az érdeklődők szakterületét és idegennyelv-tudását egy beszélgetés során. Mindez nagy kihívást jelentő feladat, éppen ezért külön öröm volt számunkra, hogy a budapesti HVG Állásbörzén vállalatunk standja nyerte el a Tehetségmágnes-díjat. Az elismeréssel munkatársaink szakértelmét és felkészültségét, illetve az idei évtől új arculattal rendelkező standunkról és a vállalatról közvetített kép minőségét díjazták” – mondta el Fábián Mónika, az IT Services Hungary toborzási specialistája.

Forrás: Stiller Ákos

Az IT Services Hungary az egész ország területén (Budapesten, Debrecenben, Miskolcon, Pécsett, Szegeden és Nyíregyházán), folyamatosan keresi egyrészt a komplexebb feladatok elvégzésére alkalmas, nagy szakmai tapasztalattal rendelkező szeniorokat, másrészt a nyelveket magas színvonalon beszélő, akár IT tapasztalattal nem rendelkező kollégákat is.

„Az ITSH közel áll az álláskeresőkhöz, egyre jobban fókuszálunk a kiemelt hirdetésekre, szórólapokkal és karrierlehetőségekkel kapcsolatos beszélgetésekkel segítjük az érdeklődőket. Az állásbörzéket követően, átlagban 5 interjúból tudunk eljutni egy munkaszerződés aláírásáig. Adataink alapján, az előző toborzási időszakhoz képest, közel 30%-kal több érdeklődő fordult meg tavasszal standjainknál, ebből arra következtetünk, hogy toborzási céljaink időarányos részét teljesíteni tudjuk tavasszal” – tette hozzá Fábián Mónika.

Az ITSH a most lezárult, sikeres toborzó időszakot követően még egy kommunikációs hullámot tervez 2013-ban. Az őszi kampány során még interaktívabbá kíván válni a cég, online játékok és kvízek által szeretné bemutatni tevékenységét és lehetőségeit azoknak, akik már az informatika területén dolgoznak, de még nem ismerik a vállalatot.

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen