Belebetegszünk a munkába?

szerző: Jobline
2013 június 13.

Egy friss felmérés szerint a stressz, az egészségtelen ételek, és az idegesítő kollégák teszik tönkre a munkavállalókat - számolt be a Daily Mail.

A legtöbb dolgozót megviseli, ha szűk határidőkkel kell dolgoznia, ha a főnöke az őrületbe kergeti, de összességében még nem gondolnak arra tudatosan, hogy káros az egészségükre a munkahelyi légkör. Egy friss kutatás szerint viszont a stressz, a rossz étkezési szokások, és az idegesítő kollégák ténylegesen negatív hatással vannak az egészségünkre - írja a Daily Mail. A kutatás résztvevői 28 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a rossz munkahelyi környezet károsan hat az egészségükre, míg 25 százalékuk a stresszt emelte ki. Ezen felül többen mondták azt, hogy vannak olyan kollégáik, akik direkt keserítik meg mások életét. Az ilyen problémák elől sokan az édességek nassolásába menekülnek, ráadásul víz helyett kávét vagy teát fogyasztanak.

Forrás: hvg.hu
A kutatók azt is kiderítették, hogy a dolgozók fele még egy pár percre sem megy ki az irodából, hogy friss levegőt szívjon - még ebédidőben sem. További veszélyforrás, hogy a válaszadók 41 százaléka akkora nyomás alatt van, hogy állításuk szerint még mosdóra is alig mernek kimenni, 47 százalékuk pedig egyszerűen elfelejt inni egész nap.

Egy, a cikkben megszólaltatott táplálkozási szakértő azt nyilatkozta, hogy a legtöbben a lelkiismeretüket nyugtatják azzal, hogy egész nap el sem hagyják az íróasztalukat, még az ebédjüket is ott fogyasztják el, ez azonban hosszabb távon rossz szokásokhoz vezet (például főtt ételek helyett édességet, vagy kevésbé egészséges gyorsételeket esznek), ráadásul a hatékonyság is csak csökken.

Úgy érzi, túl nagy a nyomás a jelenlegi munkahelyén? Iratkozzon fel Álláspostánkra ajánlatainkért!

munka  •  munkahely  •  egészség
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen